Пепе Мурсия бе уволнен и спечели повече симпатии, защото мнозина сметнаха, че ходът е прибързан и странен. Няма как да бъдем почитатели на резките промени и логика в тази рокада не се виждаше.

Мурсия дойде и направи впечатление на симпатичен човек. Тръгна си с усмивка на лицето и шалче на Левски в найлоновото пликче. След това заяви на всеослушание, че „сините“ са в сърцето му. Беше трогателна раздяла, но...

Всяко чудо при нас е за по-малко от три дни. Така нареченото „европейско мислене“ се изпари за секунди. Пепе отвори голяма уста в Испания и омаца още повече Левски, в който по принцип тлеят огньове на различни фронтове от години.

Само за часове мнението на Мурсия се промени драстично. След последния съдийски сигнал на мача с Локомотив София той даде обширно интервю. В него каза следните думи: „Да, усещам подкрепата на Георги Иванов. Професионалистите трябва да имат вяра и спокойствие в това което правят. Знаете какво значи Георги Иванов за отбора, знаете как той преживява нещата. Вярвам, че ще бъдем успешен екип“, допълни Мурсия.

„В момента съм щастлив от победата и трите точки и към този момент продължавам да съм треньор на Левски. С Георги Иванов сме доволни от победата и коментирахме мача, което е нормално.“

„Ежедневно сме в комуникация с Георги Иванов. Тя е нормална и е свързана с нещата, които искаме да подобрим в отбора. Така протича обикновеното взаимодействие между треньор и спортен директор“.

Веднага след като скъса своя договор със „сините“ Пепе обърна плочата пред авторитетната агенция EFE: "Не можех да търпя повече ситуацията със спортния директор. От първия ден той бе в съблекалнята, говореше с футболистите, тренираше с нас и коригираше наставленията ми. Дори се месеше в определянето на състава и тактиката. Затова взех решение да прекратя договора си с клуба".

След последното изявление на испанския специалист не става ясно дали е уволнен или сам си тръгна? Сигурно е, че в един от двата случая лъже жестоко, което остава неприятно усещане.

Мотивът на Пепе Мурсия е повече от ясен. Човекът очевидно си пази репутацията, защото на никой не е приятно да го уволнят. Треньорската му кариера не е блестяща в последните години и изгонването от Левски е ново петно, което може да го спре при следващ интерес към него.

За жалост испанецът си тръгна лицемерно от Левски, което може да означава, че е бил такъв и с отбора си. Пепе лисна доволна доза помия върху „сините“, но преди това подписа договора за своята неустойка.

Положението е такова, че на „Герена“ много често най-важните думички са две: неустойка и заплата. Останалото да го ядат кучетата. Забравете за чест, фланелка и публика.
Пепе Мурсия често споделяше, че най-важно е „знамето на Левски“. Става ясно, че по-важна е компенсацията, която ще попадне по банковата му сметка.

Испанецът се възхищаваше на юношите в клуба, споделяше с охота имената и позициите им на терена, но в крайна сметка излезе, че младите са проблем. "Не може да искаш да играеш в Европа с 14 професионалисти и седем деца".

Георги Иванов има много трески за дялане, но е факт, че си е дал здравето за Левски. Дава го и в момента, защото кашата на „Герена“ е нечувана. Пари няма, трябва да бъде замазвано положението с финансовия феърплей, изплащат се стари неустойки и дългове. Отборът буквално беше скалъпен. 

Гонзо не е безгрешен. Грешката с Пепе Мурсия е доказателство, но в крайна сметка бе продиктувана от събитията. Директорът получи откази от трима българи преди да опре до варианта с треньор от чужбина.

В крайна сметка такива като Пепе Мурсия, не могат да развяват синьото шалче пред камерите и да се правят на правоверни левскари.

Левскарите са други, но за съжаление „Герена“ отдавна не е тяхна дестинация. Наско Сираков отказва да стъпи на стадиона, който е пълнил безброй пъти като играч и шеф. Станимир Стоилов работи в Казахстан и все се разминава с любимия Левски. Херо се куми при всяка „синя“ оферта, която му бъде отправена. Емил Велев е едва ли не „прокажен“, а в крайна сметка той е последният треньор направил „сините“ шампиони. Много от легендите заобикалят стадиона, защото нещо някога ги е обидило. Защото сякаш ценим повече „Пепетата“, отколкото онези, които заслужават.

За щастие има „сини“ сърца, които уважават и ценят тези, които в момента са на пангара. Някой чул ли е крива дума от Христо Йовов, който беше направен на „маймуна“ от Тодор Батков? Бижутера обаче не е Пепе. Той има дълга и запомняща се история в Левски. На „Герена“ трябва да направят печеливш екип от силни хора. Очевидно Мурсия не беше от тази порода. Май се оказва, че Гонзо е прав!