Мениджърът на Черноморец Красимир Балъков и изпълнителният директор на тима Фреди Бобич ще се включат в благотворителна среща с националния отбор на Хаити в неделя, 7 март от 17 часа в германския град Аугсбург.

Това ще бъде първи мач на футболистите от Хаити след опостушителното земетресение в страната в средата на януари. Представителите на Черноморец ще бъдат част от звездната селекция на треньора Вернер Лорант. Рамо до рамо с Бобич и Балъков ще играят световните шампиони Лотар Матеус, Андреас Бреме, Юрген Колер и Алдаир, други легенди на играта като Джоване Елбер, Мемет Шол, Паоло Сержио както и някои някои германски знаменитсоти – телевизиония водещ Оливер Похър и певеца Саша.

Срещата ще бъде предавана пряко по SAT. 1, каналът, който организира мача, от 16.45 в неделя.

"За мен беше нормално да взема участие в мача и приех поканата веднага, защото картините от Хаити ме развълниваха и потресоха", каза преди мача Джоване Елбер, част от легендарното трио Балъков-Бобич-Елбер.

Самият Фреди Бобич добави: "Каузата е великолепна и разчитам, че ще се получи зрелищен мач. Аз лично прогнозирам резултат 6 на 6".

Всички приходи от срещата ще бъдат дарени за възстановяване на щетите от земетресенито в Хаити.