След като вчера президентът на Берое Николай Банев заяви, че остава начело на клуба и мач срещу Марек ще има, днес изказванията на собственика на старозагорци бяха на другия полюс.

В 10:30 часа той се обадил на администратора на отбора Николай Демирев и му е казал, че спира издръжката на Берое, което означава, че мач в събота няма да има.

Решението на президента е било продиктувано от някой публикации в печата, в които се твърди, че феновете ще освиркват Банев и ще скандират против него по време на срещата между Берое и Марек тази събота.

Администраторът Демирев определи вероятността двубоят да се проведе на 10%. „Спряхме всички процедури по организация на срещата – продажба на билети и договор с полицията за охрана на мача”, каза той.

Стана ясно, че изпълнителният директор на Берое Красимир Георгиев е напуснал поста си.

„На мен вече ми писна”, каза старши треньорът на Берое Радослав Здравков. Той нарече ситуацията абсурдна и добави, че такова нещо му се случва за първи път в неговата кариера като треньор.

„Ако наистина мач в събота не се играе всичко пропада и тренировките и лагер сбора. Все пак аз ще бъда на работното си място утре”, допълни Здравков. Той каза още, че не съжалява, че е поел Берое.

Ако наистина срещата в събота под Аязмото не се играе, това ще коства на старозагорския клуб глоба от 10 хиляди лева, отнемане на три точки и служебна загуба.