Мениджърът Лъчезар Танев сподели, че в Испания са били изненадани от играта на Левски срещу Виляреал в Лига Европа (0:1). Той допълни, че по време на двубоя, който самият той изгледа на живо от трибуните на „Ел Мадригал”, е имало много представители на чуждестранни отбори, но въпреки това в България няма много футболисти, които да могат да преминат във водещи европейски отбори.

„При всички положения отбор като Виляреал не може да си позволи да играе несериозно. Сигурно са мислили, че победата ще дойде по-лесно. И аз както и всички, които са гледали мача, видяхме, че Левски остави добро впечатление. Такива мачове в никакъв случай не срамят нашия футбол. Напротив. Оставят една приятна изненада и така беше отбелязано късно сноши в испанската преса, Левски е изненадал с добро представяне”, сподели Танев.

„Всяка среща с отбори от водещите първенства е от полза за нашите тимове. Първото полувреме беше равностойно, но класата на Виляреал е доста сериозна. Нищо срамно няма в тази загуба. След мача се видяхме с Капдевила и думите му бяха, че Левски е бил здрав отбор и са били изненадани.”

„Ако Левски има двама класни играчи, които не е лесно да се намерят, но ако имаш такива, които да направят разликата във важните моменти, може и да не се стигне до загубата. Трудно се намират класни играчи, които да искат да дойдат в България да играят. Един такъв футболист струва между 1 и 1,5 милиона долара, ако говорим за Южна Америка. Разбира се, без да включвам Бразилия и Аржентина”, добави още мениджърът.

„На стадиона видях представители на Арсенал, Челси, Нант, Еспаньол, на Валенсия. Мисля, че и на Хетафе и Атлетико Мадрид. Да, наблюдават се тези мачове, а Левски остави добро впечатление. Конкретни разговори не са водени. Реалностите са такива, че нямаме кой знае колко футболисти, които да играят във водещите първенства в Европа. За да се произвеждат млади футболисти, трябва да има условия и методика. Когато тренираш на лоши терени, няма да има успехи”, завърши Лъчезар Танев.