Известният български мениджър Лъчо Танев се възползва от краткото разстояние между Барселона и Андора и наблюдава на живо мача между Левски и Сант Жулия, завършил 5:0 за „сините”. Той бе в компанията на един от спортните директори на Еспаньол, който се е запознал с играта на младите футболисти на шампиона.

Агентът разкритикува играчите на Левски и ЦСКА, които според него живеят в свой отделен свят. Танев призна също така, че един наистина добър футболист не би заиграл в България.

„Тук съм, за да гледам Левски, след като са на два часа път от Барселона е нормално. Такава е работата ми, че до 31 август всичко е възможно. С мен беше вторият спортен директор на Еспаньол, не е казано, че ще правим трансфери, но Левски има доста млади футболисти, които заслужават внимание. Поканих го да гледа, за да има представа върху утвърдените и по-младите. Имаше какво да се види”, заяви Танев.

„Абсолютно винаги съм казвал, че основната на нашите футбол и на клубовете е българските футболисти, оттам трябва да се търсят чужденци за определени постове, които наистина да правят разлика. Дано не останем само с мача със Сант Жулия да играят младите футболисти”.

Относно червения картон на Исмаил Иса, Танев коментира: „На всеки може да се случи, мисля, че това е грешка, той бе предизвикан. Въпреки всичко требва младите да вадят изводи от всяка ситуация. Като имаш жълт картон е нормално да се предпазваш”.

„Обикновено тези, които предлагам са наистина добри, но са скъпи и не отговарят на финансовите възможности на българските клубове. Николай (Димитров) бе контузен цяла пролет, рядко играеше и е трудно на този етап да се очаква нещо за него, но ако се възстанови и покаже нивото си, пред него има бъдеще”.

Танев разкри, че през лятото е имало оферти към Георги Сърмов и Живко Миланов, които обаче са били отхвърлени: „За Сърмов и Миланов имаше оферти под наем, не бяха приети. Левски си има своя резон”.

„Футболистите на Левски и ЦСКА живеят в отделен свой свят. Това, че се пише за тях не значи, че са големи европейски звезди. Трябва да работят с максимално усилие”, разкритикува играчите на грандовете агентът. „Един наистина сериозен футболист трудно може да приеме факта да играе в България”, призна Танев, който коментира и очакванията от предстоящия сезон на любимата му Барселона в Примера дивисион: „Не може да става дума за треперене, но се очаква по-оспорвано първенство, оттук нататък Реал трябва да направи отбор, което не е лесно”.