Халфът на Локомотив Пд Лъчезар Михайлов направи успешна операция на кръстните връзки на лявото коляно в болница Аджъбадем-Фулия. Здравното заведение е официален здравен спонсор на клуба и това е първото лечение, което предприема за играч на черно-белите. Хирургическата интервенция бе извършена от проф.д-р Юмер Ташер. Специалистът заяви, че състоянието на 18-годишния талант е добро и той ще продължи в България посоченото в програмата лечение.

Самият футболист, който има професионален договор с Локомотив (Пд), призна, че е очарован от вниманието, което са му отделили лекарите в Аджъбадем. „Към мен се отнасят така, все едно съм играч от мъжкия тим на Бешикташ“, каза полузащитникът, цитиран от http://lokomotivpd.com.

Михайлов е от една седмица в Истанбул и ще остане там до края на тази седмица, т.е. общо 10 дни. Той вече започна рехабилитация в болница Аджъбадем-Фулия. Младокът проходи с патерици, без шина, и още на 4-ия ден след операцията свива крака си на 90 градуса, което е голям успех.

Кариерата на Михайлов бе застрашена, тъй като той скъса кръстни връзки през септември, точно 9 месеца след претърпяна операция на същото коляно.