Помощник треньорът на Сливен Лъчезар Дойчев все пак има поводи за усмивка, независимо, че неговият клуб загуби с 0:2 от ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски”. Преди два дни специалистът се завърна от Франция, заедно с младия възпитаник на школата Пламен Пенев, който изкара 10-дневен пробен период в Олимпик Марсилия.

Юношеският ни национал се представи на ниво по време на престоя си там, като дори вкара две попадения в двустранна игра на младежкия тим срещу резервите на Олимпик Марсилия.

Организацията и перфектните условия за работа впечатлиха Лъчезар Дойчев, който използва времето си в Марсилия, за да почерпи опит от френския клуб.

„Аз винаги съм бил оптимист, вече става дума за разговори на ниво президенти за бъдещето на Пламен. Там ми дадоха уверение, че той определено представлява интерес за тях и позициите, които има г-н Лечков, без когото това нямаше да се случи, ще дадат положителен резултат на нашето ходене там”, сподели помощникът в Сливен.

“Това, което имахме възможността да видим, коренно се различава от българската действителност. Искрено завиждам на колегите, които работят в този клуб. Надявам се, че това, което успя да покаже Пламен, ще даде възможност да отиде пак за по-дълго. В разговорите, които имах възможност да проведа с хора от ръководството и лично с вицепрезидента на клуба”, добави Лъчезар Дойчев.

“Това, което ми направи впечатление е, че нещата не се различават чак толкова спортно-технически, колкото нещата опират до база, пособия, възможности и естествено най-новите електронноизчислителни машини. Разликата с тях не е крещяща, но тези условия дават голямо предимство в работата с момчетата и в качествената подготовка”, каза още българския специалист.

“Ако хипотетично си представим, че вторият отбор на Олимпик Марсилия играе в нашата А група, ще бъде сред един от водещите тимове. Нивото е коренно различно, но като отбор. Ние имаме индивидуални футболисти, които извадени от контекста, може би ще бъдат на тяхното ниво”, завърши Дойчев.