Швейцарският Лугано е предложил бразилски нападател на Ботев Пд. Причината е липсата на квота за чужденци в швейцарския тим, който предстои да подпише договор с „канарчетата” за халфа Мауро Алегре.

Аржентинецът замина на проби и повече от 2 месеца е в Швейцария. Днес стана ясно, че Алегре е одобрен и ще играе като преотстъпен с опция за закупуване след едногодишния период.

„Черно-белият” тим от Лугано обаче трябва да освободи квота за чужденец и поради наличието на доста нападатели шефовете на клуба са предложили на Ботев 20-годишен бразилец.

Според проучване на gong.bg става въпрос за Хенан Фария Силвейра, който е в Лугано от март миналата година. Играчът е висок 182 см. и тежи 70 кг. През изминалото първенство обаче не е могъл да се пребори за титулярно място в Лугано.

В същото време на стадиона край Бирената фабрика очаква да пристигне 19-годишен български нападател играещ в чужбина. Президентът на „канарчетата” Димитър Христолов обаче пази в тайна името на футболиста.

Скандалният Георги Какалов пък се е свързал най-после с Христолов и е поискал среща за уточняване на позициите. Очаква се двамата да се видят до края на деня. Преди няколко дни Какалов не се появи на предвидения между двамата разговор.