Лудогорец загуби 3-ата си контрола по време на лагера на австрийска земя. Момчетата на треньора Бруно Рибейро загубиха от носителя на Купата на Русия - Локомотив Москва с 0:2. Миранчук откри резултата в 39-ата минута, а Шкулетич удвои в 65-ата минута. Неофициален дебют за шампионите направиха новите попълнения Лукоки и Препелица.

В 4-ата минута Локомотив получи правото да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Фернандеш, но прати топката в стерана, а след това Стоянов улови кълбото. Шест минути по-късно Михаил Александров пробва да изведе в добра ситуация Кишада, но атаката не сполучи. Малко по-късно удар на Кишада беше избит в корнер.

След изпълнението му московчани първоначално се справиха, но българския шампион отново спечели корнер. След него вратарят на Локомотив улови уверено топката в ръцете си. Буквално в следващата атака Миранчук отправи опасен удар, но Стоянов беше блестящ и отби топката. 

Марселиньо стреля добре в 19-ата минута, но топката се удари в Чорлука и не затрудни стража на московския тим. В 34-ата минута Григориев се освободи от отбраната на Лудогорец и стреля от няколко метра, но Стоянов отново показа класата си и отби с крак.

В 37-ата минута Марселиньо опита ножичен удар, но Гилерме беше на мястото си, а минута по-рано Александър Василев също пропусна да открие резултата за българския тим.

В 39--ата минута Алексей Миранчук откри резултата в полза на Локомотив Москва. Топката се удари в гредата и влетя в мрежата на Стоянов. В последните минути на първото полувреме Локомотив атакува по-опасно към вратата на Стоянов, но стражът на Лудогорец остави шампионите в двубоя.

Българският шампион започна добре второто полувреме и още в 47-ата минута Михаил Александров опита да изравни резултата, но Денисов се намеси добре. Две минути по-късно топката влезе във вратата на българския тим, но гол нямаше, след като съдиите маркираха засада.

В 52-ата минута Марселиньо пострада от грубата игра на московчани и беше заменен от Вандерсон. Опит за опасна атака на Лудогорец в 57-ата минута се провали, но в следващата минута Моци изстреля снаряд към вратата на Локомотив, но вратарят на руския тим се справи.

В 60-ата минута на двубоя Лудогорец извърши няколко смени, но схемата на игра не се промени. В 63-ата минута Александър Василев стреля неточно. Две минути по-късно Шкулетич преодоля Терзиев и между краката на влезлия като резерва Аргилашки удвои.

Дебют за Лудогорец направиха и новите попълнения Джоди Лукоки и Андрей Препелица, те замениха Дяков и Михаил Александров.

В 71-ата минута Лукоки не успя да стигне до топката и да отправи удар към вратата на руския тим. Малко по-късно Минев стреля встрани от вратата. Чунчуков стреля с глава, но неточно в 83-ата минута на двубоя. В 90-ата минута Лукоки центрира отляво към наказателното поле на Локомотив, но там бранител се справи и изпревари Вандерсон.

Съставите:

Лудогорец:
 Стоянов, Ангуло, Моци, Александров, Минев, Саша, Дяков, Василев, Марселиньо, Александров, Кишада  (Аргилашки, Терзиев, Петров, Препелица, Вандерсон, Лукоки, Чунчуков)

Локомотив (Москва): Гилерме, Шишкин, Чорлука, Пейчинович, Янбаев, Тарасов, Фернандеш, Майкон, Ал. Миранчук, Касаев, Григориев (Коченков, Лобанцев, Лантратов, Денисов, Логашов, Михалик, Коломейцев, Ант. Миранчук, Самедов, Шкулетич, Няс)

В първите две контролни срещи българските шампиони победиха с 3:2 руския Краснодар и с 1:0 румънския Университатя Крайова.