Лудогорец победи Етър Велико Търново с 5:1 в мач от 26-тия кръг в А група и по този начин отново си върна лидерската позиция, която временно бе заемана от Левски.

Срещу разпасаната чуждестранна команда на Етър, шампионите нямаха никакви проблеми и в спокойно темпо вкараха пет гола, дело на Светльо Дяков – 2, Иван Стоянов – 2 и Безяк.

Още от първата минута на стадиона в Сливен, гостите от Лудогорец окупираха вратата на Етър и започнаха да създават куп положения. Безяк се отличи с два пропуска, а между 25-а и 30-а минути щурмът на Лудогорец стана още по-яростен като в този период Филипович спаси около 5-6 опасни удара, дело на Бакалов, Иван Стоянов, Безяк и Ернандес. Малко след това пък Йордан Минев бе изведен абсолютно сам срещу вратаря, но стреля лошо в тялото му.

Изглеждаше, че Етър все пак ще успее по някакъв начин да запази вратата си „суха“ до почивката, но логичното се случи и в 43-а минута резултатът бе открит. Бургзорг изведе отлично Ернандес, който не показа егоизъм и хитро асистира за Светослав Дяков, който само чукна топката в опразнената врата.

Още в следващата атака пък Дяков вкара втория си гол, с който уби и интригата в мача. Иван Стоянов върна от аутлинията към българския национал, който с прецизен удар в ъгъла от около 10 метра вкара за 2:0.

Ситуацията след почивката не се промени, а Етър се отличи като при една от малкото си атаки, Дормушали Саидходжа реши да стреля вместо да подаде на останалия в отлична позиция Карлсон като по този начин българинът си спечели „мили думи“ от своя съотборник.

В 62-а минута Иван Стоянов направи резултата класически. С първото си докосване влезлият като резерва Емил Гъргоров по прекрасен начин с пета подаде към Безяк, словенецът продължи за Иван Стоянов, който от добра позиция вкара третия гол в мача.

В 70-а минута самият Безяк се записа сред голмайсторите. Той получи пас в наказателното поле и стреля, но топката бе избита от голлинията от Рисхолц, кълбото обаче отново попадна в Безяк, който при втория си опит не сбърка.

Иван Стоянов с втория си гол в 77-а минута направи резултата 5:0. Нападателят бе изведен отлично, преодоля Рисхолц и с удар горе вкара ново попадение.

Етър все пак успя да вкара почетен гол. В добавеното време на мача Саидходжа подаде към влезлия като резерва поляк Славомир Ценцала, който със силен удар от границата на наказателното поле оформи крайното 1:5.

В класирането Лудогорец е лидер с 63 точки, на 2 пред Левски. Етър пък остава на предпоследното 15-о място с 16 точки.