Стойчо Стоев е новият треньор на Лудогорец. Името на Стойчо Стоев се появи като вариант за нов треньор на българския шампион още вчера, когато стана ясно, че Ивайло Петев е освободен от поста.

Новината бе потвърдена и от официалния сайт на шампионите.

Тепърва ще стане ясно с какъв екип ще работи Стойчо Стоев в Лудогорец. Почти сигурно в него ще влезе Георги Дерменджиев, който ще води тима в срещата реванш от Шампионската лига срещу Слован Братислава.

Ето и официалното съобщение от Лудогорец, което бе публикувано в официалния сайт на клуб от Разград:

Новият старши треньор на Лудогорец е Стойчо Стоев. Той заменя на поста Ивайло Петев, на когото договорът беше прекратен след мача с „Любимец“ в събота. Кандидатурата на Стоев беше предпочетена сред близо 50 специалисти, които бяха предложени на ръководството на шампионите. Сред тях имаше и голям брой чужденци, но „Лудогорец“ предпочете да заложи отново на българското. Стоев също така е един от най-известните бивши футболисти и настоящи треньори, родени в Разград. Неговото завръщане в Лудогорието съвпада с изключително важния мач реванш от Втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу Слован (Братислава).

Стоев ще се включи в тренировките на отбора още тази вечер, а официалното му представяне ще бъде утре /23 юли/ от 17 ч. в конферентната зала на стадион „Лудогорец Арена“, когато е предвидена пресконференция преди мача със „Слован“.

Ръководството на „Лудогорец“ призозава всички свои привърженици от Лудогорието да подкрепят отбора в тежкия реванш със „Слован“, където отборът ще гони първа победа в евротурнирите. Подкрепете отбора и новия старши треньор, който се завръща в родния си град, за да поеме най-успешния български отбор през последните две години.