Шампионът на България и носител на купата на страната Лудогорец стартира от днес тренировките от първия подготвителен лагер в Смолян. Вчера разградчани отпътуваха за планинския град, където ще бъде наблегнато на физическата подготовка на отбора преди заминаването за Австрия и същинските контролни срещи на отбора.

В Родопите отборът на Ивайло Петев няма да играе приятелски срещи, а ще провежда само тренировки. Единствената контрола преди лагера в чужбина ще е срещу Витоша Бистрица в Разград на 21 юни. 3 дни по-късно Лудогорец заминава за Австрия, където ще проведе подготовката си в същия град, в който се подготвя и миналото лято.

На този етап Ивайло Петев има възможност да следи двама футболисти, които се намират на проби. При първия сбор това лято към отбора се присъедини Франк Гуела. Преди заминаването за Смолян пък се появи и 22-годишния ганайски нападател Агиеманг Опоку. Опоку е Световен шампион с Гана през 2009 година. Освен в родината си Опоку играе още в Тунис и Катар.

До момента Лудогорец официално привлече трима футболисти – Иван Чворович от Миньор и чужденците Мичел Бургзорг, който играе като полузащитник и левия бек от Португалия Жуниор Кайсара.