Лудогорец Разград победи с 2:1 Берое в мач от 2-я кръг на А група на негостоприемния стадион в Стара Загора пред около 6 хиляди зрители. Футболистите на Берое играха доста пасивно през по-голямата част от мача. Точно обратно играчите на Лудогорец търсеха победата още от началните минути на срещата и записаха първа историческа победа в А група.

Отборът на Лудогорец започна силно и имаше надмощие в първия четвърт час. Още в 3-та минута Барт стреля, но прати топката над напречната греда в аут. Три минути по-късно Димо Атанасов намери Марселиньо, в наказателното поле на Берое и бразилецът стреля, но в страни от вратата на Теменлиев. В 10-та минута Дяков се възползва от грешка в отбраната на домакините и стреля, но в страни от вратата на Теменлиев.

Постепенно играчите на Берое изравниха играта и

Берое поведе в резултата в 29-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Лудогорец, Бачев надскочи отбраната на гостите и прати топката във вратата на Голубович за 1:0

Шест минути по-късно в 35-та минита Златинов стреля от пряк свободен удар, след което топката срещна левия стълб на вратата на Голубович и излезе в аут.

Берое можеше да удвои своята преднина в 58-та минута, когато Петър Димитров си овладя добре топката, след което стреля, но над напречната греда в аут.

Лудогорец изравни резултата в 68-та минута, когато Марселиньо пусна хубав извеждащ пас към Бакалов, който излезе сам срещу Теменлиев и вкара за 1:1.

В 69-та минута Петър Димитров центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, след което Пенев засече топката, но Голубович с крак спаси.

Мирослав Иванов нахлу в наказателното поле на Берое в 77-та минута и бе фаулиран от Станислав Бачев, а съдията Стефан Спасов посочи бялата точка, а също така изгони с втори жълт картон защитника на старозагорци. След това Мирослав Иванов потърси саморазправа с Бачев и Спасов показа жълт картон на играча на Лудогорец. Наказателният удар бе реализиран от Станислав Генчев в 78-та минута.

Лудогорец завърши мача с 10 човека, след като в 90-та минута Йордан Минев бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Ямуков.

В края на мача футболистите на Берое имаха две претенции за дузпа, но съдията Спасов не даде такава.

По този начин Лудогорец записа първа победа в А група и вече има актив от 4 точки, докато Берое вече има две поражения от началото на сезона.