Промяна в спортно-техническия щаб предвижда старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев. Специалистът ще търси нов кондиционен треньор, след като договорът на сърбина Душан Стевич не бе подновен. В момента двукратните шампиони нямат тесен специалист в тази област по време на първия подготвителен лагер в Смолян. Ивайло Петев ще прецени допълнително дали има нужда от такъв треньор в щаба си и кой евентуално ще бъде той. Стевич пристигна в Лудогорец с влизането на отбора в А група. В един период той работи в дует с друг кондиционен специалист Иван Йовановски, който дойде от ЦСКА. Йовановски първи си тръгна от Разград в посока Интер Баку, където работи в момента.

При така създалата се ситуация за първи път Лудогорец остава без специалист по кондиция. На този етап в щаба на Ивайло Петев са неговите помощници Георги Дерменджиев, Тодор Киселичков и треньора на вратарите Тодор Попов.

Не е ясно дали до заминаването на лагера в Австрия Петев ще вземе специалист по физическата подготовка.

В същото време Александър Барт се включи пълноценно в подготовката на шампионите, след като страдаше от травма. Продължава болки да спират Шоко от нормални тренировки.

Днес се очаква Ивайло Петев да пусне новото попълнение Фабио Ешпиньо в игра с топка. До момента португалецът тренира само за физическа кондиция.