Лудогорец посреща отбора на Локомотив Пловдив в първи мач от 23-ия кръг на А група. Двубоят на стадион „Лудогорец арена“ е с начален час 18 и може да го наблюдавате пряко в ефира на телевизия Diema Sport HD и онлайн на платформата Gong Play.

За главен рефер на мача бе определен Ивайло Стоянов

Шампионите ще търсят трети пореден успех от началото на пролетта след победите над Левски и Монтана. Гостите от Пловдив пък се намират в криза, която доведе до уволнението на Христо Колев. „Смърфовете“ нямат победа в пети пореден кръг, а загубата в дербито срещу Ботев Пловдив преля чашата за ръководството на клуба.

След отстраняването на Колев, на негово място бе назначен опитният Илиан Илиев. Бившият наставник на Берое ще има тежка задача още в първия си мач начело на Локомотив, но специалистът е доказвал, че може да постига победи. Именно с успех за „смърфовете“ завърши последния мач между тези два противника.

В състава на Лудогорец след изтърпяно наказание се завръща защитникът Козмин Моци. Румънецът получи директен червен картон в дербито срещу Левски и бе лишен от състезателни права за един мач. Наставникът на домакините няма особени проблеми с контузени и наказани състезатели, с изключение на Сисиньо и Върджил Мисиджан, които са дълготрайно извън строя.

Георги Дерменджиев, треньор на Лудогорец:

"Нашият отбор е в добро състояние. Надявам се във вторник да стане един силен двубой, в който феновете да видят хубав футбол. Вярвам, че серията ни от победи ще продължи и ние ще спечелим трите точки. Локомотив е рутиниран отбор. Има много опитни футболисти. Винаги след назначение на нов треньор тимът е по-мотивиран, а играчите искат да се докажат. Битката за титлата продължава. Както съм твърдял винаги, тя ще бъде решена в края на шампионата. За нас всеки мач е като финал. Всяка среща трябва да бъде спечелена.“

Илиан Илиев, треньор на Локомотив Пловдив

„В трите дни, които ръководих отбора, футболистите показаха голямо желание и себераздаване в тренировките. Очаквам това да го покажат и по време на мача. Излизаме срещу шампиона на България – труден противник. Но трябва да започнем да изграждаме нашия стил. Както се казва, дори да не познаваш отбора, трябва да знаеш, че има някакъв стил на игра, с който да противодейства на съперника. Най-важното е да сме добре подредени. И да имаме агресия, когато загубим топката. Футболистите на Лудогорец могат да играят футбол и да си подават бързо и ако ние стоим и гледаме отблизо, ще имаме доста проблеми. Така че трябва да сме добре подредени и агресивни.“

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Минев, Керчев, Моци, Натаниел, Дяков, Саша, Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Кешеру

Локо Пд: Харуби, Крумов, Котев, Тунчев, Стоянов, Райнов, Велев, Велковски, Гъргоров, Карагарен, Гай


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS