Отборът на Лудогорец посреща Цървена Звезда на своя „Лудогорец Арена“ по-късно през деня. Срещата има контролен характер, като бе организирана в паузата за националните отбори.

Двубоят е с начален час 16.00 и ще бъде предавана пряко в сайта Gong.bg, на Gong Play, както и в ефира на Diema Sport. Също така и на честотите на Дарик радио.

Това ще бъде втори мач за Георги Дерменджиев след завръщането му начело на „орлите“, а проверката със сигурност ще му покаже какво е състоянието на неговия отбор преди гостуването на Славия от 16-я кръг на А група.

Повторния си дебют на треньорския пост Дерменджиев направи при нулевото равенство с Пирин от предходния кръг, а стражът на шампионите Владислав Стоянов изрази мнение, че след идването на специалиста, разградчани ще тръгнат във възходяща посока.

Същевременно сръбските издания писаха, че капитанът на Звезда Александър Лукувич по всяка вероятност няма да вземе участие в мача, заради контузия. С отборa обаче ще бъде Александър Катай, който e водещ реализатор на гранда от западната ни съседка от началото на сезона, както и в целия шампионат.

Двубоят провокира солиден интерес, а по-рано от пресслужбата на Лудогорец информираха, че група от 14 сръбски журналисти са заявили присъствие.