От лагера на Лудогорец обявиха, че внасят жалба срещу полицията след дербито с Левски от 21-я кръг на А група.

„С цел избягване на спекулации по повод контрола на достъп в сектора за гостуващи фенове на „Лудогорец Арена“ по време на двубоя между ПФК Лудогорец и ПФК Левски, Ви информираме, че ръководството на Клуба внася жалба срещу решението на полицията да допусне зрители без билети. Това се случва без да бъде взето под внимание становището на ПФК Лудогорец в сектора да бъдат допуснати най-много 650 души. Подобна бройка билети бяха отпечатани и пуснати в продажба за гостуващите фенове, като това беше официално оповестено. Ние считаме, че превишаването на тази бройка застрашава сигурността на присъстващите“, пиша от Лудогорец.

„По повод твърдения на „Тръст Синя България“, че секторът е бил заключен, ви уведомяваме, че и това обстоятелство ще бъде проверено, въпреки че получихме уверения от полицията, че входът е бил отворен. Разпространената в публичното пространство снимка на заключен вход е на врата, която отдавна не се използва. Привържениците на ПФК Левски са имали достъп през целия период на пребиваване в сектора до вода и ободрителни напитки. Това може да бъде доказано с видеоклипове от системата за видеонаблюдение“, се казва още в съобщението от разградчани.

„Ръководството на ПФК Лудогорец не е получило сигнал за проблеми преди, по време и след края на футболната среща, нито от страна на делегата на мача, нито от страна на „сините“ привърженици. Винаги сме били готови да оказваме съдействие на гостуващите фенове, когато такова е поискано от нас“, завършват от Пресслужбата на Лудогорец.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS