Шампионът на България Лудогорец направи нов трансферен удар. „Орлите“ привлякоха в състава си двама национали от отбора до 19 години, който се класира за Европейското първенство в Унгария през юни. Скаутите на Лудогорец доведоха в клуба Преслав Петров и Александър Василев, които са следени още преди изявите си за селекцията на Александър Димитров.

Родените през 1995 година таланти идват при шампионите по настояване на старши-треньора Стойчо Стоев и спортния директор Методи Томанов като част от политиката на Клуба за привличане на млади футболисти, които да развият потенциала си в Лудогорец. Двамата национали ще бъдат на разположение на Стойчо Стоев още в самото начало на лятната подготовка заедно с привлечения през март Вандерсон.

Преслав Петров е юноша на Литекс, като за последно е носил екипа на Видима-Раковски, Севлиево. Играе еднакво добре на поста централен защитник и ляв бек. Александър Василев е възпитаник на школата на Чавдар (Етрополе). През миналия сезон играе за Калиакра. В тима от Каварна е използван като ляв бек, халф, а в някои мачове е пускан и зад нападателя.

Петров и Василев бяха неизменна част от националния отбор на България до 19 години, който се пребори с Италия, Швеция и Чехия. На финалите в Унгария талантите на България могат да постигнат нов голям успех, ако се класират в първите шест - участие на Световно първенство.