Лудогорец постигна първа победа през новия сезон. Шампионите победиха у дома новака Марек с 3:0 при официалния дебют на Георги Дерменджиев начело на тима. Досега той беше помощник и на Ивайло Петев, и на Стойчо Стоев. 

Автогол на Милен Лахчев през първата част и попадения на Върджил Мисиджан и Жуниор Кишада след почивката донесоха така важните три точки за "орлите" пред собствена публика. 

Още от началото на мача шампионите взеха инициативата и си личеше, че искат да решат рано нещата. Още във 2-та минута Христо Златински пробва рефлекса на вратаря Емил Михайлов от пряк свободен удар, който се справи със ситуацията. 

Все пак на домакините не им трябваше много време, за да поведат. Това стана още в 13-та минута. Тогава Върджил Мисиджан проби и центрира от левия фланг, капитанът на дупничани Милен Лахчев скочи да изчисти топката с глава, но вместо това я прати в собствената си мрежа и откри резултата. 

Това попадение сякаш успокои разградчани и те започнаха да действат с повече подавания в центъра. Опитите им за опасности пред вратата на Марек идваха предимно от центрирания по двата фланга, но защитата на гостите се справяше. 

Дупничани много-много не гледаха напред, въпреки че изоставаха в резултата. Те все пак създадоха първата си опасност в 34-та минута. Тогава Крум Бибишков се озова сам срещу Чворович, стреля опасно в долния ляв ъгъл, но сърбинът с български паспорт се справи блестящо и спаси. При това положение останаха съмнения за засада. 

Малко преди края на първата част гостите вдигнаха сериозно оборотите и имаше две ситуации, при които имаха претенции. Първо Марио Близнаков претендираше за дузпа, но реферът не даде такава, а в продължението на първата част отново Близнаков беше замесен, като вкара гол, но той беше отменен заради засада. 

С това ситуациите преди почивката се изчерпаха, а интригата се запази за втората част. Но тя обаче приключи набързо. Още в 50-та минута Жуниор Кишада изведе Върджил Мисиджан сам срещу Емил Михайлов и холандецът нямаше как да сбърка от 7-8 метра и удвои преднината на Лудогорец. 

Лудогорец - Марек

източник: БГНЕС

След това попадение играчите и на двата тима вдигнаха оборотите, Марек отвори повече пространства пред шампионите и това се отрази в няколко опасности пред Емил Михайлов. В тях обаче вратарят се справи подобаващо. 

Гостите опитваха да затрудняват противниковата отбрана единствено чрез Крум Бибишков, но това не доведе до нещо особено пред вратата на Чворович, освен няколко мелета пред наказателното поле на домакините. 

Иначе Лудогорец постоянно затягаше обръча пред вратата на Марек, но пропуските се редуваха един след друг. Христо Златински, Дани Абало и Жуниор Кишада пропуснаха, а Мисиджан от 4-5 метра не успя да засече топката в опразнената мрежа след центриране на Шоко. 

Димитър Илиев пък за малко да си отбележи втори автогол за състава на дупничани, но този път топката не влезе в мрежата. В 75-та минута пък имаше втори отменен гол в мача, този път за състава на Лудогорец. 

Тогава Дани Абало намери хубаво новото попълнение Вандерсон, който я прати в мрежата и изглеждаше, че всичко приключи и резултатът е 3:0. Реферите обаче прецениха, че има засада и отмениха попадението. 

До края интригата беше не дали Марек ще намери сили да сътвори чудото и да изравни, а дали ще има още попадения в мрежата на дупничани. И въпреки пропуските на Вандерсон и Кишада, трето попадение падна. 

То беше дело на Жуниор Кишада. Влезлият като резерва Фабио Ешпиньо намери перфектно бразилеца, който копна топката и вкара за 3:0.

Лудогорец - Марек

източник: БГНЕС

След това последваха още пропуски пред вратата на Марек, а и дупничани в края можеха да вкарат почетно попадение, но Димитър Димитров не беше точен. 

В крайна сметка повече попадения не паднаха и така Лудогорец взе първите си три точки този сезон при официалния дебют на Георги Дерменджиев и се изкачи в горната половина на таблицата.