Лудогорец Разград постигна убедителна победа с 3:0 срещу Ботев Враца в среща от 23-ия кръг на родната А група. На „Лудогорец Арена“ домакините не срещнаха особени трудности срещу обезкървения състав на Антони Здравков и спечелиха след попадения на Иван Стоянов (на 2 пъти) и Емил Гъргоров. През втората част на двубоя в игра за разградчани се появи Марселиньо, който пропусна последните 3 мача на своя тим заради контузия, а мачът ще се запомни и с 2-та наказателни удара, които главният съдия Христо Ристосков отсъди за домакините.

Ивайло Петев направи няколко промени в своя тим. На вратата за домакините застана Радек Петр, който замени наказания за този мач Урош Голубович. Любомир Гулдан получи почивка и започна на резервната скамейка, докато на негово място дебют като титуляр в А група направи финландския бранител Теро Мантула.

Старши-треньорът на гостите Антони Здравков не можеше да разчита на контузените Румен Рангелов и Бранимир Костадинов и пусна Ивайло Раденцов и Ивайло Данчев в атака.

Още от първите минути Лудогорец натика съперника си в неговата половина и още преди да изтекат 10 минути от началния съдийски сигнал вече водеше в резулатата. В 9-ата минута Емил Гъргоров с хитър пас по земя извезе Иван Стоянов сам срещу вратаря на врачани Христо Митов и за бившия играч на Сливен и ЦСКА не бе проблем да отбележи с изстрел до дясната греда.

След попадението домакините видимо се поуспокоиха и намалиха темпото, но продължиха да пропускат положение след положение. В 14-ата минута при бърза контраатака на разградчани топката стигна до Иван Стоянов отдясно, крилото напредна, финтира Митов, но вратарят го закачи и реферът Христо Ристосков посочи бялата точка. Гъргоров се нагърби с изпълнението и стреля в долния ляв ъгъл, но Митов спаси.

В 33-ата минута Дяков се разходи между бранителите на Ботев, излезе очи в очи с Митов, шутира, но вратарят спаси. Отбитата топка падна на крака на Гъргоров, който стреля веднага, но Росен Ванков с шпагат изби от голлинията.

До почивката нови пропуски от добри позиции направиха отново Гъргоров и Михаил Александров.

През второто полувреме картината не се промени особено, като отборът на Ботев трудно стигаше до опасности пред вратата на Петр. В 68-ата Гъргоров пропусна подаване, насочено към него, топката стигна до Мирослав Иванов в наказателното поле, където Николай Маринов го фаулира и Ристосков посочи бялата точка за втори път. Иван Стоянов застана зад кълбото и също стреля в левия долен ъгъл, Митов усети посоката, но ударът бе прекалено силен и точен.

В 78-ата мачът окончателно приключи, след като Гъргоров отмъкна топката от невнимателния Лъчезар Балтанов, излезе сам срещу вратаря и с удар под плонжа му направи резултата 3:0

Минута преди края на мача Ботев стигна до най-опасното си положение в мача, когато резервата Илия Илиев стреля от пряк свободен удар на около 22 метра от вратата на Петр, но шутът му срещна лявата греда.

Победата поне временно изкачи Лудогорец на 2-ата позиция във временното класиране с 51 точки, докато Ботев Враца засега остава на 12-о място с 18 точки.