Серхио Марти е новият кондиционен треньор на Лудогорец. Испанецът, който през последните десет години работи във Виляреал, подписа договор и във вторник (4 февруари) ще се присъeдини към лагера на шампионите в курорта Рота. Марти ще поеме задълженията си веднага и неофициално ще дебютира като част от екипа на Стойчо Стоев същия ден в контролата срещу Корона, Келце.

Марти е роден на 6 април 1983 година. Завършва висше образование в университета Кастелон Де Ла Плана през 2004 година. Впоследствие специализира в университета във Валенсия, където получава степен в областта на спорта и физическото възпитание. Магистър е по високо спортно майсторство. Притежава диплома, която му дава право да работи в националните отбори на Испания.

Серхио Марти започва кариерата си през 2004 година във Виляреал, като до преминаването си в Лудогорец работи само в този клуб. Минал е през всички формации на полуфиналиста в Шампионската лига от 2006 г. - от юношеските тимове до първия отбор. В него Марти е в щаба на треньорите Хуан Карлос Гаридо и Хосе Молина.

От 2012 г. Серхио Марти работи в дублиращия отбор на клуба от едноимения град, който участва в първенството Сегунда "В". В събота Марти записа последния си мач с Виляреал "Б" при гостуването си на Хуракан.

Привличането на младия специалист е част от дългосрочната стратегия за развитие на ПФК Лудогорец. Той ще помага със знания и опит и на Детско-юношеската академия на Клуба. Договорът на Марти е за 3 години с опция за удължаване.