Лудогорец прекъсна серията си от равенства и се върна на победния път. В жертва на шампионите се превърна Левски, който досега имаше три поредни победи.

Разградчани победиха с 2:0 след голове от дузпа на Христо Златински в 73-ата минута и на Роман Безяк в продължението. Малко преди края пък и Аймен Белаид от състава на "сините" беше изгонен и така беше сложен край на победната серия на столичани.

ВИДЕО ОТ ДЕРБИТО - ТУК!

През първата част положенията пред двете врати не бяха особено много. Битката преобладаваше, като атаките на двата тима приключваха около наказателните полета.

Имаше няколко слаби и неточни удара в началото, но или вратарите Владо Стоянов и Горан Блажевич се справяха с лекота, или топката летеше в аут.

В 35-ата минута жълт картон получи Владимир Гаджев, за когото това беше девети от началото на сезона. Това означава, че няма да играе в дербитата с Литекс и ЦСКА.

Малко след това Христо Златински стреля опасно от фаул, но в ъгъла на Блажевич и стражът с вещина изби.

Точно пред Гаджев се откри и първата сериозна възможност за "сините". В 41-ата минута негов удар беше избит от Стоянов, но топката попадна у Кристовао Рамос, който обаче също стреля в тялото на вратаря.

Малко след това се откри и най-изгодната ситуация за разградчани. След центриране от фланга Марселиньо стреля с глава, но Блажевич отново се справи.

Така през първата част попадения не паднаха, въпреки че в края ѝ оборотите бяха вдигнати и от двата тима.

Лудогорец пречупи Левски с късни голове и спря серията си

източник: Георги Димитров, Gong.bg

Втората част започна отново с много битка. В началото ѝ двата тима си размениха по една сериозна опасност, която не се увенча с гол.

Първо в 51-ата минута Влади Гаджев стреля от границите на наказателното поле, но Стоянов с една ръка изби.

Седем минути по-късно домакините имаха много хубава възможност. Дани Абало беше изведен зад защитата и се озова сам срещу Блажевич, но пробвайки да прокара топката между краката му, я прати в тялото на хърватина.

След това битката в средата на терена продължи, а опасностите отново намаляха. Единоборствата бяха много здрави, а отборите се стремяха да не бъркат.

Нищо не предвещаваше, че ще има гол, докато не се стигна до 72-ата минута. Тогава реферът Николай Йорданов реши да даде дузпа.

Тя беше за игра с ръка на Рикардо Нунеш. Наистина топката срещна ръката на португалеца, но това стана след удар на Мишо Александров с глава от по-малко от метър.

След това положение "сините" опитаха да се върнат в мача, но ударите на Пламен Крумов и Кристовао Рамос бяха избити от вратаря. Преди това и Златински пропусна да отбележи втори гол.

Така се стигна до 84-ата минута, когато "сините" дадоха поредна жертва. Само в рамките на две минути Аймен Белаид си изкара два жълти картона и беше изгонен, което означава, че няма да играе срещу Литекс.

При това, второто предупреждение беше със съмнения за симулация на Роман Безяк, но Йорданов се презастрахова и изгони тунизиеца.

До края нямаше особено много положения, като нямаше как Левски да изравни. Затова пък "сините" получиха втори гол в продължението.

Той беше дело на Роман Безяк, който получи добър пас от Върджил Мисиджан на границите на наказателното поле и с плътен шут не остави шанс на Блажевич.

Това беше и крайният резултат, след който Лудогорец е на върха с 69 точки, с осем повече пред втория Литекс. Левски пък остава пети с 53 точки и се отдалечава от Европа.

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ 2:0

Лудогорец: 21. Стоянов (к), 80. Кайсара, 55. Терзиев, 27. Моци, 25. Минев, 8. Ешпиньо, 23. Златински, 84. Марселиньо, 7. Александров, 17. Абало, 11. Кишада

Резерви: 91. Чворович, 4. Мантула, 20. Шоко, 93. Мисиджан, 95. Луму, 99. Платини, 9. Безяк

Старши треньор: Стойчо Стоев

Левски: 1. Блажевич, 71. Крумов, 3. Белаид, 17. Чмовш, 40. Нунеш, 45. Гаджев, 25. Димов, 4. Ангелов (к), 27. Петков, 28. Рамос, 10. Божинов

Резерви: 89. Иванов, 2. Мюлдер, 18. Б.Цонев, 16. Бастос, 22. Мисяк, 75. Бру, 7. Макриев

Старши треньор: Елин Топузаков

Стадион: „Лудогорец арена“, Разград

Съдия: Николай Йорданов