Шефът на ДЮШ в Лудогорец Яков Папарков и помощник треньорът в първия тим на шампионите Тодор Киселичков ще изкарат едноседмичен стаж в Ливърпул.

Двамата заминаха за Англия в понеделник сутринта и още същия ден ще имат срещи с официални представители на “червените” от “Анфийлд“.

Папарков и Киселичков ще се запознаят с методиката на работа в школата на "мърсисайдци", както и тази в представителния тим, воден от мениджъра Брендън Роджърс. Интересното е, че "орлите" поддържат отлични отношения и с градския съперник на Ливърпул - Евертън. Миналото лято двата тима изиграха контролен мач на "Гудисън Парк", който завърши 1:1.

Визитата на Яков Папарков и Тодор Киселичков в Англия е поредната стъпка на ръководството на Лудогорец за усъвършенстване на кадрите си. Както е известно, треньори от ДЮШ на Лудогорец вече изкараха стаж във футболната академия на Барселона. През юни на Папарков и подчинените му пък предстои участие в треньорски семинар, организиран от Атлетико (Паранензе) в бразилския град Куритиба.