Лудогорец дублира шампионската титлата от миналата година! Разградчани защитиха шампионската си титла на България, след като постигнаха класическа победа с 3:0 като гост на Монтана в мач от последния 30-и кръг на А група. Лудогорец се възползва от грешката на Левски срещу Славия (1:1) и спечели за втори път в своята история шампионската титла.

Гостите от Разград влязоха доста мудно в мача, макар че още в 10-ата минута вратарят на Монтана Христо Иванов направи впечатляващо двойно спасяване. При разбъркване в наказателното поле Мирослав Иванов и Георги Костадинов последователно стреляха към вратата от близко разстояние, но стражът някак успя да се справи със ситуацията.

Постепенно Лудогорец наложи своето надмощие в центъра на терана и в 20-ата Себастиан Ернандес елегантно елиминира бранител в синьо, но от 6-7 метра волето му прелетя високо над вратата.

След половин час игра логичното се случи и гостите поведоха в резултата. Жуниор Кишада трябваше да догони почти до аутлинията дълъг извеждащ пас и след като се справи, технично центрира към далечната греда, където Станислав Дяков вече бе изпреварил човека си и с глава не сбърка на празна врата.

Секунди по-късно Кишада можеше да успокои още повече отбора си, ала при едно разбъркване след центриране от ъглов удар от 3-4 метра пред вратата стреля в тялото на Христо Иванов. След това Теро Мантула опита да завърши със зрелищна странична ножица, ала ударът му бе доста неточен.

В 37-ата обаче Монтана можеше да стигне до равенство в резултата по куриозен начин. Кайсара действа разсеяно и подаде твърде силно назад към Влади Стоянов, който в същия миг тръгна напред. Все пак в последния миг вратарят с крак успя да спре пътя на кълбото към мрежата, а след това като по чудо играч на домакините не успя да играе с него.

Краят на първото полувреме дойде с нови два сериозни пропуска пред вратата на Иванов, като пак Георги Костадинов се оказа в ролята на грешник. Младежкият ни национал първо стреля от чиста позиция, ала Иванов отрази. Топката отново се озова в отбора на гостите и пред халфа се отри нов шанс, ала този път той шутира в аут.

През второто полувреме футболистите на Лудогорец продължиха да играят по-добре и логично отбелязаха нови две попадения.

В 63-та минута Жуниор Кишада излезе очи в очи с вратаря, но реши да подава към Миро Иванов. Халфът не очакваше подаването и ударът му след това стана леса плячка за Христо Иванов.

Лудогорец удвои своята преднина в 68-та минута, когато  Михаил Александров бе изведен на празна врата и вкара за 2:0.

Лудогорец реализира трето попадение в 76-та минута, когато Михаил Александров засече топката с глава и я прати във вратата на Христо Иванов.

В 78-та минута Михаил Александров бе на крачка от куриозен хеттрик, след като подложи крак пред бранител на Монтана, който се опитваше да изчисти. Кълбото тръгна да прехвърля вратаря Иванов, който все пак го закачи и отклони в напречната греда.

Така Лудогорец дублира титлата от миналата година, като завърши на първо място в класирането с актив от 72 точки, докато Левски остана на втора позиция със 71 точки. Отборът на Монтана изпадна в Б група.