Лудогорец е много близо до това да привлече крилото Диого Виана, научи Gong.bg. 25-годишният футболист игра през изминалия сезон в Жил Висенте, който обаче изпадна и сега играчът може да напусне отбора като свободен агент.

Виана има твърде голяма заплата за втора дивизия на Португалия и ще се раздели с Жил Висенте по взаимно съгласие.

Ръководството на Лудогорец е в напреднали преговори с бившия младежки национал на Португалия.

Диого Виана ще трябва да замени напусналия Дани Абало в състава на българския шампион.

Като юноша Виана преминава през академиите на Спортинг Лисабон и Порто, след което подписва първия си професионален договор с „драконите“. Той и така обаче не записва нито един мач за местния гранд, тъй като е преотстъпен първо на холандския Венло, а след това и на Авеш. От 2011 до 2013 година играе в Пеняфиел, а през последните два сезона защитава цветовете на Жил Висенте, за който има 59 мача и 4 гола.

Футболистът преминава през всички юношески и младежки формации на националния отбор на Португалия. За отбора до 21 години на своята страна той записва 8 участия.

Любопитното в случая е, че Фиорентина проявява сериозен интерес към Диого Виана, но отборът все още няма назначен треньор и ръководството не иска да купува все още нови играчи преди официално „виолетовите“ да обявят своя нов наставник.

Насионал Мадейра също проявява интерес към Диого Виана, но от Лудогорец са предложили много по-добри финансови условия на футболиста, който се очаква да вземе решение относно това къде ще продължи да играе в близките дни.