Есенният лидер в А група Лудогорец (Разград) получи наградата за развитие на българския футбол. Наградата е учредена от ДАКС медия, организатор на анкетата Футболист на годината и връчена от вицепрезидента на БОК Весела Лечева.

Собственикът на Лудогорец – бизнесменът Кирил Домусчиев, получи приза, който беше присъден за трета година. Преди това нейни носители станаха Черноморец (Бургас) и Чавдар (Етрополе).

На церемонията присъстваха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, националният селекционер Любослав Пенев и помощниците му от щаба, президенти на клубове, треньори, ветерани, деятели.

„Тази награда ни заслужава изключително много, не само мен, но и целия екип. Тя е много голямо признание. Надявам се, че това, което правим, ще се прави и в много други отбори и така да се помогне по-сериозно за развитието на българския футбол. Ние ще работим с удвоени усилия и занапред, но също така се надявам да има и други отбори, които да бъдат наша конкуренция, заяви Домусчиев.

Старши треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров-Херо пък беше удостоен с приз за Феърплей, като наградата на името на легендата Георги Аспарухов беше връчена от журналиста от БНР Борислав Нинов.

Специални награди получиха и двама от легендарните български футболисти от 60-те и от началото на 70-те години. Това са поетът с топка Димитър Якимов и на Димитър Ларгов, бивш президент на БФС и легенда на Славия. Ларгов. Ларгов навърши съвсем скоро 75 години, а в кариерата си има 24 мача и 3 гола за националния отбор. Той е президент на БФС от 1991-а до 1993-а година, участник на Световното първенство през 1966-а година.

Якимов пък получи наградата си във връзка със своята 70-годишнина лично от президента на БФС Борислав Михайлов. Якимов има 67 мача и 10 гола за националния отбор на страната. Като юноша е европейски шампион през 1959-а година.