Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев отказа да коментира появилата се днес информация във вестник „7 дни спорт“ за възможно привличане на нападателя на Парма Ернан Креспо в Разград.

„Чух се със собственика Кирил Домусчиев и неговата позиция е категорична – не коментираме“, заяви Петричев пред Гонг.

В момента Креспо има договор с Парма, който изтича през лятото на 2012 година. През този сезон аржентинският голмайстор играе изключително рядко за дуковете, като има само 4 записани мача в Серия А и във всички тях влиза в игра като резерва, а последно бе на терена на 26 ноември при гостуването на Новара от Серия А, когато влезе в 82-ата минута.

За последно 36-годишният Ернан Креспо се разписа на 21 август, когато заби 2 гола за пармалатите при победата с 4:1 над Гросето в мач от 3-ия кръг на турнира за Купата на Италия. В този двубой Креспо влезе в игра в 69-ата минута и за само 21 минути на терена вкара 2 пъти във вратата на тима от Серия Б. Другите 2 попадения в двубоя реализира италианският национал Себастиан Джовинко, който е голмайстор №1 на Парма през този шампионат.

Ето и всички отбори, в които е играл Ернан Креспо в богата си кариера – родният му Ривър Плейт, Парма, Лацио, Интер, Челси, Милан, пак Интер, Дженоа и пак Парма. Той е шампион на Аржентина (3 пъти), Италия (3 пъти), Англия (1 път), носител е на Купата на УЕФА, Копа Либертадорес и суперкупите на Италия (4 пъти) и Англия.

Креспо има 63 мача и 35 гола за националния отбор на Арженина, голмайстор е на Серия А за сезон 2000/2001 година и на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година. През 2004-а аржентинецът бе избран от ФИФА за един от 100-те най-добри живи футболисти.

Ангел Петричев също така потвърди пред Гонг, че Лудогорец е привлякъл вратаря на Брестник Георги Аргилашки, известен с прякора Пловдивското чудо.