Лудогорец победи Левски с 2:1 в мача от 7-ия кръг в А група. Пред 6000 зрители и пълни трибуни на новооткрития „Лудогорец Арена” домакините надиграха „сините” и напълно закономерно стигна до трите точки. Това бе и първи мач за селекцията на Ивайло Петев в Разград, с „зелените”, поне за 24 часа излязоха на върха във временното класиране.

Победата за Лудогорец донесоха Миро Иванов (10’) и Емил Гъргоров (52’). За Левски се разписа Владимир Гаджев (29’).

В истински празник се превърна официалното откриване на „Лудогорец Арена” като символично лентата прерязаха премиерът Бойко Борисов, президентът на БФС Борислав Михайлов и шефът на Лудогорец Кирил Домусчиев.

Домакините започнаха срещата по-добре и логично успяха да открият резултата. В 10-та минута се получи страхотно двойно подаване между Миро Иванов и Емил Гъргоров, след което Шуменския Деко отблизо срещу Пламен Илиев вкара технично за 1:0.

Изключително слаба игра в защита и безидейна в нападение показаха пък „сините” като тази тенденция се запази почти през целия мач. Въпреки това те успяха да изравнят още преди почивката. В 29-та минута Иван Цветков върна топката към дъгата пред наказателното поле, където Гаджев с изключително прецизен изстрел вкара за 1:1.

След почивката домакините отново бяха по-добрият отбор на терена и бързо стигнаха до нова преднина. В 52-та минута Станислав Генчев проби, пусна успоредно на наказателното поле, Марселиньо пропусна топката, която стигна до Емил Гъргоров, той стреля, топката рикошира в Сержиньо Грийн, след което се удари в десния страничен стълб на Илиев и влезе в мрежата за 2:1.

До края на срещата само добрите изяви на Пламен Илиев спасиха вратата на „сините” от нови попадения.

Празникът на „Лудогорец Арена” пък бе помрачен единствено от летящите бутилки от трибуните към терена по посока играчите на Георги Иванов – Гонзо от страна на феновете на домакините.

Така, след 7 кръга, Лудогорец повече във временното класиране с 19 точки, на една пред ЦСКА, който утре приема Видима Раковски. Левски пък е 5-ти с 15 точки.