Лудогорец е закупил 85% от правата на последното си ново попълнение Сисиньо, разбра Гонг. Вчера шампионите представиха десния краен бранител, който идва от бразилския Сантос. Интересното в случая е, че Сисиньо вече е собственост на „орлите“, въпреки първоначалните индикации, че Сисиньо ще дойде в България под наем. В крайна сметка собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е успял да стигне до сделка за закупуването с бразилския колос, като параметрите по нея на този етап остават в тайна.

Тази вечер Сисиньо ще направи и своя дебют с фланелката на Лудогорец. В 19 часа българския шампион излиза срещу румънския Университатя Крайова във втората си проверка от подготвителния лагер в Австрия. Двубоят може да наблюдавате пряко в ефира на Diema Sport  HD, както и платформата Gong Play.

В Южна Америка вече се спекулира и със сумата, която Лудогорец е платил за Сисиньо, тъй като в договора на футболиста е залегната освобождаваща клауза от 9 млн. евро. Със сигурност обаче договорената от Домусчиев сделка е на много по-ниска стойност, а 15% от правата на играча остават собственост на досегашния му клуб.

Първоначално се смяташе, че бранителят ще пристигне в България под наем с опция за закупуване на правата му, но в крайна сметка Лудогорец още на този етап успя да купи футболиста. През 2013 година Сантос закупува Сисиньо от Понте Прета за 3,4 млн., като тогава са платени 50% от правата му.