Шампионът Лудогорец победи с 2:0 тима на Берое в Стара Загора, а попаденията за поредния успех на „орлите" бяха дело на младока Венцислав Керечев през първото полувреме и Марселиньо дълбоко в продължението на мача.

Така домакините не успяха да вземат реванш за унизителното 0:5 в Разград през есента. Именно това бе последната загуба на старозагорци в шампионата. Оттогава възпитаниците на Петър Хубчев записаха седем поредни двубоя в първенството без поражение.

От своя страна Лудогорец увеличи преднината си на върха в класирането пред Левски на 14 точки. По-рано днес „сините“ направиха нова грешна точки при визитата си на Славия, завършвайки при нулево равенство.

Мачът на стадиона в Стара Загора започна доста равностойно, като в първия четвърт час играчите на двата тима почти не успяха да се изненадат. В 4-ата минута Спас Делев получи топката в наказателното поле на гостите и трикова успя да преодолее Козмин Моци, но непосредствено преди да отправи удар, румънският бранител поправи грешката си изчисти в корнер.

Малко по-късно футболистите отговориха с два поредни ъглови удара, но и в двата случая защитата пред Макенджиев внимаваше и се справи на ниво.

Постепенно гостите от Разград увеличиха темпото и в 22-ата минута дойде и първото добро положение за гол в мача. Вандерсон пое топката по левия фланг и след като преодоля Илия Миланов нагласи топката си на десния крак и стреля, но покрай вратата.

Три минути по-късно Вандерсон пропиля изключителен шанс. Андрей Препелица намери с отличен шанс непокрития отдясно Йодан Минев, който напредна по крилото и след като преодоля бранител на домакините пусна успореден на голлинията пас към Вандерсон, но халфът на Лудогорец от непосредствена близост не успя да преодолее вратаря на домакините, който спаси. Домакините протестираха за засада, но телевизионните повторения показаха, че такава няма.

Резултатът в мача бе открит в 39-ата минута, а автор на попадението стана младокът Венци Керчев. Бранителят се измъкна от защитата на Берое след прекрасно центриране на Вандерсон от фаул и с удар от въздуха прати топката в левия ъгъл на вратата на Благой Макенджиев.

Най-добрата ситуация за Берое през първата част пропиля Исмаил Иса малко преди почивката. След комбинация отдясно между Илия Миланов и Емин Ахмед, последния центрира към Иса, който овладя на около 8 метра от вратата, но ударът му не сполучи.

През втората част тимът на домакините имаха два отлични шанса да изравнят резултата, но и при двете възможности не сполучиха.

Първо Евертон Джилио Том не се възползва по най-добрия начин в наказателното поле, след като малко щастливо топката попадна в него след рикошет в крак на бранител, но изстрелът му мина покрай далечният страничен стълб на вратата.

Малко след това Исмаил Иса се озова сам срещу вратата, след като Владислав Стоянов действа разконцентрирано и не успя да овладее топката след едно свое неразчетено излизане. Иса стреля, но Козмин Моци с глава изби непосредствено преди голлинията.

Точка на спора сложи Марселиньо дълбоко в добавеното време на срещата, за да оформи краното 2:0 в полза на Лудогорец.

Така шампионите увеличиха преднината си на върха на 14 точки пред втория Левски. Берое пък пропусна отличен шанс да скъси дистанцията на „сините“, които днес взеха само точка при гостуването си на Славия. Берое гостува на Левски в следващия кръг, а след това приема ЦСКА за Купата на България.