Шампионът Лудогорец посреща Ботев Пловдив в последен мач от 19-я кръг на българската А група, който се явява и последен преди зимната пауза в шампионата. Двубоят е от 12.30 часа и можете да го проследите на живо в Gong.bg, да го наблюдавате по телевизия Диема, както и в Play.gong.bg.

Тимът от Разград е на втора позиция във временното класиране в родното първенство с 38 точки от 18 срещи, а лидер е ЦСКА с 44 точки след 19 кръга.

Отборът на Ботев заема седмото място в подреждането с 27 точки от 18 изиграни мача, което означава, че при евентуален успех ще изпревари шестия Левски, който има 28 точки в актива си.

Лудогорец се цели в успеха и трите точки срещу Ботев, за да скъси отново разликата с ЦСКА и всякакво подценяване на пловдивчани е изключено, заяви в навечерието на двубоя старши треньорът на шампионите Георги Дерменджиев. Очаква се той да направи някой промени в състава на Лудогорец за предстоящата среща.

Ботев

източник: Георги Димитров, Gong.bg

Старши треньорът на Ботев Петър Пенчев пък не може да разчита наказаните Томаш Иршак и Пламен Николов, както и на контузените Филип Филипов, Александър Колев и Горан Галешич.

Ето групата на "канарчетата": Адам Стаховяк, Михаил Иванов, Роман Инез, Йордан Христов, Момчил Цветанов, Радослав Терзиев, Серкан Юсеин, Мариян Огнянов, Лазар Марин, Милен Гамаков, Лъчезар Балтанов, Цветелин Чунчуков, Иван Цветков, Валентин Томов, Християн Казаков, Владимир Айтов, Росен Колев, Наско Милев

В другите срещи от кръга:

Локомотив Пловдив – Локомотив София 0:4

Славия – Левски 3:1

Марек – Берое 0:3

Хасково – Литекс 1:4

ЦСКА – Черно море 3:1