Лудогорец завърши сезона с победа. В мач от последния 40-и кръг разградчани се наложиха над Черно море с 3:1, а след това вдигнаха третата си поредна титла. Головете за успеха на „орлите“ бяха дело на Шоко, който бе точен в 7-ата минута, на Жуниор Кишада в 20-ата минута и на дебютантa за „орлите“ Кристиан Китов в 89-ата. Стенли Окоро вкара почетното попадение за Черно море.

Двубоят бе последен за наставника на „моряците“ Георги Иванов – Гонзо, който от идната седмица се завръща в Левски.

Срещата бе открита с хубава церемония, като освен полета на орлицата Фортуна, феновете се насладиха на изпълнението на малката Крисия, която изпя „Моя страна, моя България“.

Лудогорец би Черно море и започна с празненствата

източник: Георги Димитров, Gong.bg

Двубоят започна повече от динамично, след като разградчани поведоха още в 7-ата минута. При хубава комбинация, минала през Дани Абало, Жуниор Кишада и Себастиан Ернандес, топката стигна до Шоко, който навлезе от дясно и с хубав удар опъна мрежата на „моряците“ за 1:0. Радостта на шампионите обаче не трая дълго, тъй като в 12-ата минута възпитаниците на Георги Иванов изравниха. Валери Домовчийски се възползва от грешка на Христо Златински в центъра на терена, отне, пусна пас към Стенли Окоро, а той мушна топката покрай Владислав Стоянов за 1:1.

Лудогорец би Черно море и започна с празненствата

източник: Георги Димитров, Gong.bg

В 15-ата минута Кишада отправи силен удар по посока вратата на Ник Дашев, но стражът на „моряците“ изби. Пет минути по-късно Лудогорец отново поведе. Хубава двойна комбинация между Христо Златиски и Жуниор Кишада завърши с гол на последния за 2:1.

В 31-ата минута Дани Георгиев стреля по посока вратата на „орлите“, но топката мина над напречната греда. Само три минути след това се получи едно спорно положение, при което гостите имаха претенции за дузпа. Валери Дмовчийски навлезе от дясно в пеналта, а Светослав Дяков тръгна да го блокира. Последва съприкосновение между двамата, като Дяков засегна опорния крак на бившия футболист на Левски. „Моряците“ имаха претенции за дузпа, но съдията Калин Людмилов посочи играта да продължи.

В 42-ата минута Светослав Дяков извърши ново нарушение срещу Домовчийски, този път на границата наказателното поле. Людмилов отсъди фаул, като Бекир Расим стреля доста добре, а Владислав Стоянов изчисти в корнер, от който не произлезе нищо опасно.

В ответната атака, разградчани имаха шанс да отбележат нов гол, дело на Кишада, но Сашо Александров изби бдително и така не позволи на дебнещия зад него Дани Абало да се възползва.

През втората част темпото значително спадна, а двамата наставници решиха дадат шанс на някои юноши. Стойчо Стоев пусна Кристиан Китов на мястото на Себастиан Ернандес, а младият вратар Христов, замени Ник Дашев под рамката за Черно море.

Лудогорец би Черно море и започна с празненствата

източник: Георги Димитров, Gong.bg

В 66-ата минута Тодор Паланков отбеляза гол, който обаче бе отменен заради засада при паса на Стефан Станчев с пета. В 75-ата минута Дани Абало се пребори за топката пред дъгата на наказателното поле. Тя отиде у Кишада, който му я върна, но Христов отрази удара. Три минути по-късно Валери Домовчийски изпълни фаул, но над вратата.

В 89-ата минута дебютантът за шампионите Кристиан Китов оформи крайния резултат 3:1. След изпълнение на корнер, Христов боксира, топката попадна в Китов, който с удар от границата на наказателното поле опъна мрежата за 3:1.

В последните секунди гостите натиснаха значително, но без успех.

В класирането Лудогорец финишира еднолично на върха с 84 точки, а Черно море остана шести с 54.

Лудогорец би Черно море и започна с празненствата

източник: Георги Димитров, Gong.bg

Състави:

Лудогорец: Стоянов, Витиня, Шоко, Барт, Ал. Александров, Златински, Дяков(к), Ернандес, Абало, Луму, Кишада,

резерви: Аргилашки, Мантула, Минев, Китов, Мисиджан, Платини, Безяк

Черно море: Дашев,С. Александров,Станчев, Венков, Котев, Д. Георгиев, Паланков, Расим, Д. Аранасов, Окоро, Домовчийски

резерви: Христов, Костадинов, Сталев, Ж. Атанасов, Попов, Иванов, Илиев