Лудогорец постигна очаквана победа с 2:0 над новака в групата на майсторите Пирин Гоце Делчев в динамичен и приятен мач от 3-тия кръг на А група.

Преди двубоя се състоя и официалната церемония по откриване на реновирания стадион на Пирин Гоце Делчев, като лично премиерът на България Бойко Борисов уважи празника и преряза лентата на обновеното съоръжение.

Мачът започна динамично, като определено гостите диктуваха случващото се на терена. Още в 6-ата минута капитанът на Лудогорец Емил Гъргоров имаше възможността да открие резултата, но стражът на Пирин ГД Абдиков отрази удара му. В 10-ата минута момчетата на Ивайло Петев стигнаха до ъглов удар, Иван Стоянов изпълни, след това Барт игра с топката, но я изкара в аут. 7 минути по-късно разградчани получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Миро Иванов застана зад топката, като след хубавото му изпълнение, кълбото закачи човек на домакините и излезе в ъглов удар, от който обаче не последва нищо.

В 23-ата минута пък домакините спретнаха хубава контраатака, чрез Ходза, който пое една топка от ляво, но се засуети и Барт успя да изчисти. Малко по-късно, в 27-ата минута дойде и най-чистото положение за Лудогорец. Тогава атака от дясно завърши с няколко поредни шута, които обаче домакините отразиха с телата си.

Тимът на Тенчо Тенев създаде най-чистото положение за откриване на резултата през първите 45 минути. В 33-ата минута Хазуров получи дълъг пас, излезе сам срещу Голубович, успя да прехвърли стража на разградчани и в последния момент, преди топката да влезе във вратата, Барт успя да изчисти. 5 минути преди края на полувремето се получи меле в наказателното поле на Пирин Гоце Делчев, но домакините изчистиха със сетни усилия.

Така първата част завърши при резулат 0:0.

В началото на второто полувреме капитанът на домакините Лазаров стреля, но ударът му бе отразен от Голубович. В 50-ата минута разградчани имаха шанса да открият резултата. Марселиньо стреля покрай Абдиков и непосредствено преди топката да влезе във вратата Гуцев успя да изчисти от голлинията.

Натискът на гостите даде резултат, като в 55-ата минута Лудогорец откри за 1:0. Футболист на Пирин "подари" топката на Миро Иванов от ляво, Иванов я чукана към Иван Стоянов, който преодоля играч на домакините, пусна хубав пас към намиращия се в наказателното поле Марселиньо, който безпроблемно от 7-8 метра прати кълбото във вратата на Абдиков за 1:0.

5 минути по-късно отново Марселиньо бе в прегръдките на съотборниците си. Емил Гъргоров даде хубав пас към Миро Иванов, който изчака малко, пусна пас в коридор към добре включилия се Марселиньо, който не сгреши от малък ъгъл и направи резултата 2:0.

Пирин все пак не се предаде. В 69-ата минута Панайотов центрира от дясно, Шишков засече с глава, но не успя да уцели вратата.

В 74-ата минута разградчани организираха чудесна атака, като в нейния край Иван Стоянов се озова на стрелкова позиция, но изпрати топката в аут. Минута по-късно отново Иван Стоянов опита ефектен удар със задна ножица, след центриране на Генчев, но не намери кълбото.

След този резултат Лудогорец продължава да оглавява класирането с 9 точки, но само заради по-добрата си голова разлика. Разградчани делят 1-вото място с Левски, който има същия актив, но два гола по-малко. Пирин Гоце Делчев пък е 3-ти с 6 пункта.