Изпълнителният директор на Литекс Трифон Попов изрази вярата си, че Изпълкомът на БФС все пак ще остави „оранжевите“ в „А“ група, независимо от решенията на Дисциплинарната и Апелативната комисии за изваждането на отбора от елита.

Очаква се скоро да има заседание на Изпълкома, но засега няма никакво потвърждение, че такова ще се състои утре, във вторник.

"Надявам се от Изпълкома да са по-разумни хора и да не допуснат да бъдем извадени от "А" група. Това не е всичко от наша страна и ще търсим правата си докрай! Ако Изпълкомът вземе решение в наш ущърб, ще се обърнем към институции извън БФС“, коментира Трифон Попов.

„Не е добре, че цели три отбора са извадени административно от групата. Така нивото на футбола пада. Не подкрепяме предложението, дошло от Левски, за незабавни оставки на всички в БФС. Кой ще дойде след това? Никой не е оповестявал програма, никой не се е обявявал за опозиция.“

Попов коментира и хипотезата за сливане на Литекс с ЦСКА.

„И къде ще се слеем? Във "В" или в "Б" група? Въобще ние къде отиваме да играем? За колко време сме извадени? Никой не е казал нищо", добави Трифон Попов след заседанието на Апелативната комисия.