Португалският халф на Берое Алберто Лоузейро даде интервю специално за Гонг преди мача със Славия от турнира за Купата на България. Вътрешният полузащитник играе доста стабилно от началото на пролетния дял и е една от причините Берое да се представя на добро равнище. Ето какво сподели 30-годишният футболист на „зелените“ от Стара Загора:

-Какво мислите за шансовете на Берое в турнира за Купата на България?

-Смятам, че това е една добра възможност за всички футболисти. Всъщност това е шанс за целия отбор. Може годината да се превърне в историческа за Берое. Това е важно за клуба и за феновете му.

-Какво знаете за отбора на Славия София?

-Знаем, че това е един труден отбор с отлични футболисти. Притежават силни индивидуалности, а и добър отбор. Ние вече ги победихме, но ще е много тежко. Знаем какво ни очаква.

-Кой може да определим за фаворит в тази елиминация?

-Не мога да фаворизирам нито един от двата отбора. За мен ние сме два отбора, които доста си приличат. Много сме равностойни. Смятам, че ще проличи кой е по-добър след двете срещи. Който продължи е по-добър.

-Какво мнение си изградихте за публиката на Берое?

-Имаме много добри фенове. Те подкрепят постоянно отбора, винаги са зад нас. Вярвам, че ще помогнат много и в тези две срещи. Всички искаме да бъдем заедно на финала.

-Кой отбор най-много ви харесва като представяне в момента? Кой е най-добър в първенството?

-На мен най-много ми допада представянето на Ботев Пловдив. Да, ние ги победихме, но те играят най-добрия футбол в България, говоря за сегашния момент. Просто играят най-хубаво.

-Тук в България играят доста португалци и бразилци, имате ли добри приятели, с кой сте най-близък?

-Приятели ли? Ами в този момент най-много се разбирам с Ливраменто, който беше при нас, но сега е в Славия. С него сме приятели, но на мачовете няма да ми бъде такъв. Там ще сме противници. На терена няма приятелства.

-Играете добре, мнението ти и за треньора на Берое Петър Хубчев?

-Той държи много на работата си. Изисква от нас да се трудим, много професионално гледа на своята работа. Неговото желание е да мислим мач за мач, да играем добър футбол.

-Вие вече заобичахте ли отбора на Берое?

-Да, много. Аз съм част от този отбор. Искам да играем много добре, да развиваме нашия талант. Надявам се да направим добър сезон от тук насетне. В момента смятам, че сме в добър период. Надявам се да продължим така.