Футболистите и треньорите на Локомотив Пловдив бяха изненадани неприятно от лошото състояние на тренировъчните терени в турския курорт Анталия.

„Черно-белите” проведоха днес първата си пълноценна тренировка, като останаха разочаровани от терена в хотел „Кая”, където се намират на подготовка. Причината за лошото му състояние е прозаична – многото футболни отбори, които се готвят на същата база. Така игрището се използва почти непрекъснато през целия ден, като графикът е повече от строг. Това натоварване обаче прави невъзможно доброто състояние на терена.

Именно поради тази причина спортно-техническият щаб на „черно-белите” взе решение контролните мачове да се играят в базите на съперниците. Така предварителният план, три от четирите проверки да се играят там където Локомотив тренира, се провали.

Още утре пловдивчани ще посетят други два български отбора в комплекс „Кремлин палас”. Там момчетата на Ясен Петров ще се изправят срещу полския Полония. Мачът срещу Амкар (Перм) по-късно на лагера също ще е в Кремлин.

Утрешният мач ще даде възможност на пловдивчани да се видят с бившия си треньор Иван Маринов, който в момента работи в Литекс. Петър Кюмюрджиев и Георги Мечечиев пък ще кажат „здрасти” на бившите си съотборници от Славия.

Двамата футболисти на Локомотив тренираха днес на облекчен режим. Йордан Милиев и Даксон Да Силва не взеха участие в упражненията организирани от Ясен Петров.