Френският футболист Лоран Льороа, който пристигна в България и ще премине проби в Левски, сподели на Летище София, че знае доста неща за страната ни, предимно от сънародника си Седрик Бардон. Първото му впечатление от България бе, че тук е много топло.

- Добре дошъл в България! Няколко думи за пристигането ти тук.

- Всичко е наред. Много е топло, но съм добре, много добре. Идвам тук, за да се пробвам. Надявам се да се получи. Чувал съм, че България е много хубава и красива държава. Дано направя нещо и аз както от французите Седрик Бардон, който ми разказа за хубавия си престой.

- Седрик каза „Роа е по-добър от мен”, с което феновете имат големи очаквания от теб . . .

- …(смее се). Играл съм в ПСЖ в Париж, също в Бордо. „По-силен” не знам, но Седрик е много добър играч, може да го достигна. Това е поредният ми опит. Изпитанието е тук, ще го приема.

- В добра форма ли си?

- Относно кондицията ми, във физическо отношение не отлична, но доста добра. За последно бях в Шанхай, играх малко там, след това спрях и вече близо месец не съм тренирал.

- Кой направи връзката между теб и Левски?

- Аз и Седрик. Надява м се всичко да премине добре, ще видим. Ще дам всичко от себе си, Левски е голям отбор в България, а това е хубаво.

- Какво знаеш наистина за Левски?

- Че израстват, че са шампиони, това е отлично. Че играха срещу Реал Мадрид?! Гледах мача. Това е причината да съм тук, Знам още, че това е много много добър отбор.

- Авантюра ли е за теб България и място, където да възродиш кариерата си?

- По-скоро да ме възкреси и върне в играта. Знам, че в последно време не съм играл много и това е начин да покажа на всички, че още съм на терена и мога да играя.

- Последно около теб се знаеше за контузията, сега как си?

- Контузията ми отшумя. Чувствам се идеално. Работих много за това, да се възстановя и сега продължавам да търся най-добрата форма и начин на подготовка. Всичко е зад гърба ми.

- Колко време бе в Китай?

- Три месеца. Беше интересно. Културата е много различна.

- Това е първото ти посещение на България?

- Да, тук съм за първи път.

- Колко дни ще останете тук?

- Толкова, колкото искате.

- Бил си в младежкия отбор на Франция и както и в разширения национален състав?

- Да, бил съм част от младежите, а също така и в разширения състав, но нямам официални мачове, беше отдавна. Надявам се да ми дадат достатъчно време за адаптация, защото няма да ми е лесно.