Локомотив София спечели с минималното 1:0 домакинството си на Спартак Варна от 25-я кръг в А група.

Единственото попадение падна 10-на минути преди края на първото полувреме и бе дело на капитана на „железничаритеКристиян Добрев.

Срещата започна с очакван натиск на домакините, като 90 процента от игровото време момчетата на Димитър Васев владееха в наказателното поле на Спартак.

В 35-та минута, резонното се случи и Локомотив стигна до гол – пряк свободен удар, центриране на Дафчев, Пасков свали на дузпата, а Добрев вкара за 1:0.

В 44-та минута се получи интересна ситуация пред вратата на Цанков. „Железничарите” получиха правото да изпълнят фаул на 25 метра фронтално. Дафчев шутира фалцово, топката се удари в горната греда, след което падна почти на гол линията, бранителите на Спартак обаче успяха да изчистят в корнер. След изпълнението на ъгловия удар, Пасков надскочи защитниците на гостите, вкара с глава, но реферът отсъди фаул в нападение и голът бе отменен.

През втората част играчите на Локомотив направиха няколко пропуска, но не успяха да стигнат до втори гол и трепериха до края на срещата. Все пак домакините стигнаха до трите точки след минималния успех с 1:0.

След днешната победа Локомотив София заема 3-то място с актив от 39 точки, а Спартак е на 13-то място с 20.