Локомотив София победи Славия с 2:0 в мач от 37-ия кръг на А група (втора седмица). Маркиньос откри в 10-ата минута, а Илиев се разписа в 80-ата минута, за да фиксира крайния резултат.

Локомотив София започна добре мача и още в 10-ата минута центриране от корнер намери Маркиньос в малкото наказателно поле и той с глава прониза Петков.

"Железничарите" бяха близко до втори гол в 34-ата минута, но ударът с пета на Димитър Илиев бе уловен от капитана на "белите" Георги Петков.

Галин Иванов пропусна да възстанови равенството в 35-ата минута като стреля встрани от вратата на Митрев след центриране отляво на Шалаев. Малко преди края на полувремето той напусна терена.

В края на първото полувреме Том от около 12 метра пробва рефлекса на Петков, но стражът на Славия изби в корнер.

През втората част Славия се впусна да търси равенството. Марчев пропусна да изравни в 64-ата минута. Младият нападател на Локомотив София Генов имаше възможност на два пъти да се разпише, но не съумя.

Стигна се до 80-ата минута на срещата. Локомотив успя да вкара втори гол чрез Димитър Илиев, който се възползва от пас на Матютю и матира Петков.

Славия се отчете с греда на Шалаев в 84-ата минута, но за това им стигнаха силите. След успеха Локомотив има 51 точки и вече си гарантира оставането в елита. Славия е с 46 точки и продължава битката за оцеляване.