Локомотив София постигна минимален успех като гост на Спартак Варна. Възпитаниците на Стефан Грозданов стигнаха до победата благодарение на гола на Зоран Балдовалиев през първата част.

Срещата започна с териториално предимство на домакините, които успяха да създадат няколко интересни положения пред Голубович. В 10-ата минута Дарин Тодоров от Спартак отправи силен удар, но стражът на „черно-черните” бе на мястото си и успя да улови.

Последователно жълти картони получиха Балдовалиев от Локомотив и Боев от състава на домакините.

Противно на логиката, гостите успяха да поведат в резултата в 20-ата минута, когато точен бе Зоран Балдовалиев. Нападателят бе най-съобразителен след неразбирателство между Станислав Жеков и вратаря на домакините Цанков.

Желев се опита да върне топката с глава към своя вратар, Балдовалиев пресече паса и не срещна трудности да открие резултата на стадион „Спартак”.

Веднага след гола, домакините се опитаха да върнат попадението, но мощният удар на Велимир Иванович попадна в ръцете на Голубович. До края на първата част пропуснаха още две добри положения, но в крайна сметка резултатът се запази непроменен.

През второто полувреме гостите от София увеличиха значително оборотите и логично се отчетоха с няколко опасности пред вратата на Спартак. Последователно удари на Дафчев и Караджинов обаче бяха отразени от Цанков.

Домакините имаха претенции към съдията, който не показа втори жълт картон на Караджинов, за грубо нарушение срещу Найденов. Няколко минути след въпросната ситуация, наставникът на „железничарите” Стефан Грозданов смени Караджинов, като на негово място се появи Коилов.

До края на мача не се стигна до опасни положения и Локомотив записа важен успех на негостоприемния стадион във Варна. След победата „черно-черните” заемат трета позиция във временното подреждане след тимовете на ЦСКА и Левски. Момчетата на Стефан Грозданов вече имат актив от 21 точки.