Локомотив Пловдив победи Пирин с категоричното 4:2 в първи двубой от 27-ия кръг на А група. За победителите Мартин Камбуров реализира хеттрик, а попадение наниза и Кики. За Пирин точен на два пъти беше Тошев. Дебют за "черно-белите" записа бранителят Иван Иванов.

Пирин започна активно двубоя и още в 5-ата минута Даниел Младенов стреля опасно, но Ел Каруби се справи със ситуацията. 

При първата си смислена атака Локомотив откри резултата, след като Камбуров се разписа след грешка на централните бранители на Пирин. Малко по-късно Камбуров намери добре Гъргоров, но шутът на халфа на домакините мина на сантиметри от вратата на Костов.

Пирин успя да изравни резултата в 27-ата минута, след като Мартин Тошев се разписа с глава.

В края на полувремето не липсваха любопитни моменти. Райнов стреля опасно към Костов, той отби кълбото, бранител на гостите игра с топката, а стражът на Пирин улови кълбото и съдията отсъди непряк свободен удар за домакините, но след него не последва опасност.

В 45-ата минута Камбуров реализира от дузпа за 2:1 след нарушение на Сандански срещу Велковски.

През втората част Локомотив Пловдив беше пълновластен господар на терена. В 53-ата минута Дани Кики с кинжален удар направи резултата 3:1, а пет минути по-късно Камбуров засече центриране на Кики и оформи хеттрика си. 

След тези 3 попадения Камбуров изпревари във вечната голмайсторска листа Пламен Гетов.

В 77-ата минута Карагарен стреля встрани от вратата, след двойно подаване с Пауло Серджо. В 86-ата минута Мартин Тошев вкара втория си гол в двубоя, след като се разписа от дузпа за игра с ръка на Пламен Крумов. Пауло Серджо пропусна невероятно положение, след като от няколко метра стреля встрани от вратата, след идеален пас на Камбуров.

В крайна сметка Локомотив спечели двубоя и вече има 28 точки, колкото имат Ботев Пловдив и Черно море, а Пирин е 8-ми със 17 точки.