Вратарят Стоян Колев няма да започне подготовка с Локомотив Пловдив на 7 януари, съобщиха от управата на клуба.

В понеделник играчите и треньорите на черно-белите се събират, за да започнат подготовката си за пролетния полусезон в А група.

Стоян Колев обаче ще пътува на 8 януари за Румъния, където ще мине проби в местния Оцелул Галац, където вече играе друг българин – Живко Желев.

Той отказа да подпише нов договор с Локомотив. Настоящият му контракт изтича през лятото на 2008 година, а ръководството иска да го продаде на друг клуб, за да вземе трансферна сума от него.

Шефовете ще процедират по този начин и с другите трима играчи на смърфовете, които отказаха да подпишат нови договори - Радослав Анев, Зоран Златковски и Георги Самокишев, като те ще започнат подготовка с отбора на 7 януари.

Все още няма развитие около евентуално преминаване на Радослав Анев в Пирин Благоевград и на Зоран Златковски и Георги Самокишев в Славия.

В застой е процеса на евентуалното привличане в пловдивския тим на славистите Георги Мечечиев и Петър Кюмюрджиев. До утре ще станат ясни и съперниците на Локо Пловдив за контролните срещи по време на лагера на тима в турския курорт Анталия през февруари.