Нападателят Герасим Заков почти сигурно ще заиграе в Локомотив Пловдив. Очаква се тази вечер бившият играч на Берое да преговаря за личните си условия с пловдивчани. Това ще стане в Сандански, където „черно-белите” заминаха за първата част от подготовката си. „Остава само да се уточнят някои дребни детайли”, коментира генералният секретар на „смърфовете” Атанас Узунов.

В същото време изненадващо от състава за първия лагер отпадна Владислав Златинов. Нападателят остава в Пловдив и ще се готви по индивидуална програма. От клуба не пожелаха да коментират защо футболистът остава под тепетата. По непотвърдена информация има вариант Златинов да готви трансфер и това да е причината за отделянето му от основната група. Миналата седмица Златинов стана голмайстор в турнира на малки вратички организиран от Ясен Петров със 17 гола.

Общо 27 футболисти тръгнаха за Сандански, като в Пловдив остават да се готвят Даниел Генов и Иво Харизанов, които дойдоха от Светкавица и Белите орли.

С тима пътуват тримата аржентински футболисти – Нунес, Сентурион и Мориконе, привлечените от Марица Теодор Банев и Кирил Акалски, киргизстанецът Карим Израилов и дошлите от Славия Георги Мечечиев и Петър Кюмюрджиев.

Бранителят Иван Иванов също е в състава на пловдивчани независимо от възможността за трансфер в английския Дарби Каунти.

Групата на Локомотив:

Вратари: Стоян Ставрев, Кирил Акалски, Васил Камбуров

Защитници: Йордан Милиев, Александър Бранеков, Иван Иванов, Ангел Йошев, Мартин Сечков, Георги Неделчев, Петър Кюмюрджиев, Хорхе Нунес, Теодор Банев

Халфове: Красимир Димитров, Даниел Моралес, Румен Горанов, Гюрсел Вели, Стайко Стойчев, Дани Кики, Георги Мечечиев, Диего Сентурион, Бърнард Хейгън

Нападатели: Мартин Камбуров, Стойко Сакалиев, Явор Въндев, Димитър Илиев, Карим Израилов и Иван Мориконе.