Ръководството на Локомотив Пд се обидини около недоволството си от съдията на дербито с Локо Сф Станислав Тодоров. Пловдивчани загубиха с 2:4, но според тях именно арбитърът има голяма вина за поражението.

„Локомотив няма да играе повече, ако този съдия продължи да свири,” обеща собственикът на пловдивското Юве Александър Тасев. Той сподели, че се надява единствено хората в БФС, начело с президента, да са наблюдавали срещата.

„Великолепната публика и двата отбора не заслужват съдията така да се гаври с тях,” коментира ядосано и изпълнителният директор Емил Наков. „Съдийството прави лоша услуга на младите момчета в БФС.”

Старши треньорът Иван Маринов се успокои след края на мача, след като по време на срещата нахлу бесен на терена и заяви: „Имам много претенции към съдията, но последния картон ме извади от нерви,” призна той. „Ако бе отсъдена дузпа при 1:1, резултатът щеше да бъде друг.”

„Нямам думи,” промълви след срещата спортният директор на Локо Пд Атанас Узунов. „Всички видяха какво стана. Защо да викаме чужди съдии, нали трябва да им оказваме доверие?! Загубата не ни боли, ако могат, нека ни бият с игра.”