Локомотив София победи като домакин Берое с 3:0 в среща от петия кръг и се изкачи на второ място във временното класиране на А група.

Първото полувреме на националния стадион Васил Левски бе равностойно, като пропуски направиха Дерек Асамоа за червено-черните и Николай Станков за гостите.

Резултатът на почивката бе 0:0, а Локо София стигна до гол в 53-ата минута, когато Цветан Генков нахлу отляво и подаде към Асамоа, който с много добър изстрел от 9 метра откри резултата.

В 59-ата Тодор Тодоров не се намеси убедително, топката попадна в Генков в наказателното поле и нападателят хладнокръвно удвои за домакините.

Наставникът на Берое Илиан Илиев бе изгонен от пейката на Берое за реплика към рефера Ахмед Ахмед в 69-ата минута. Малко по-късно остранен от скамейката бе и помощник треньорът на Локо София Христо Коилов, след като от пейката са реагираха бурно на съдийско отсъждане и станаха прави, в разрез с правилника, в който само един от щаб може да не е седнал.

В 74-ата пък влезлият на почивката за Локомотив Преслав Йорданов глупаво бе изгонен, след като си изпроси два жълти картона за само минута. Първият за разкарване на топката, а вторият за игра в стил Божията ръка на Марадона в наказателното поле на Берое.

В 87-ата минута с прехвърлящо подаване Цветан Генков изведе Дерек Асамоа сам срещу вратаря Скорчев и ганаецът не се поколеба да вкара своя втори гол в мача за крайното 3:0.