Отборът на Локомотив София победи Монтана с минималното 1:0 в мач от 21-вия кръг на родната А група. Двубоят бе игран в понеделник, тъй като в неделя бе отложен заради лошите атмосферни условия.

Мачът бе много равностоен, като „железничарите” имаха и известна доза късмет, за да стигнат до победата, която ги оставя в битката за титлата.

Гостите от София поеха инициативата в началото на мача и Камбуров и Златински опитаха опасни удари, които обаче бяха отразени от Христо Иванов. В 24-та минута Локомотив получи право да изпълни дузпа, след като Димитър Илиев се подхлъзна в наказателното поле и игра с ръка. Съдията Александър Костадинов отсъди 11-метров удар, който бе реализиран от Мартин Камбуров.

След гола обаче, домакините заиграха по-добре и на няколко пъти бяха близо до изравнителен гол. Най-опасното положение бе в самото начало на втората част Миро Иванов изведе Венци Иванов сам срещу Левашки, но той не успя да засече топката.

В последните 20 минути на мача гостите успяха да погледнат към вратата на Христо Иванов и от своя страна можеха да стигнат до втори гол. В 76-та минута удар на Даниел Митев от далечно разстояние удари горната греда. Малко по-късно Асамоа стреля на сантиметри от гредата.

В крайна сметка Локомотив стигна до трите точки, с които продължава да държи второто място в класирането с 44 точки, на 4 зад лидера Литекс. Монтана пък е 11-ти с 22.