Локомотив София записа победа над чешкия Млада Болеслав в поредна контрола на турска земя, където столичните "железничари" провеждат зимната си подготовка. Това бе първи успех на българския тим по време на лагера им в южната ни съседка.

Възпитаниците на Драгомир Окука се наложиха с минималното 1:0, а единствения гол отбеляза нападателят Мартин Камбуров, който бе точен от пряк свободен удар през първото полувреме.

Наставникът на Локомотив трябваше да решава редица проблеми с контузени футболисти, като в последните два дни цели 11 играчи се контузиха и това наложи в тимовия лист за мача да бъдат записани едва петима резерви.

С течение на самия двубой Окука направи нови две принудителни смени, като Илиян Гаров трябваше да напусне играта с разбита глава още в 10-ата минута, след като се сблъска с противников състезател. Впоследствие бранителят бе откаран в местна болница, където му бяха направени четири шева.

През второто полувреме на срещата, единственият останал здрав вратар на "железничарите" Галев също получи травма и трябваше принудително да напусне. Той обаче нямаше реална смяна, тъй като при загрявката преди мача Тинков също се контузи. Това наложи в игра да се появи треньорът на вратарите Владо Манолков.