Отборът на Локомотив София победи с 2:1 Славия в столичното дерби на 15-ия кръг в А група. Попаденията за успеха на гостите реализираха Даниел Генов и Ламжед Шехуди. За „белите“ се разписа Душан Савич.

Играчите на Димитър Васев буквално излъгаха своя съперник и с хитрата тактика на отбора, който изчаква своите моменти, и така успя да стигне до трите точки. За сметка на това, Славия през цялото време контролираше случващото се на терена, атакуваше и създаваше положения, но полезността в завършващата част бе в полза на гостите.

Локомотив София спечели за втори път срещу Славия през настоящия сезон, като в първия мач на „Надежда“ „железничарите“ се наложиха с 1:0.

Славия започна много по-активно срещата, като бързо се опита да създаде няколко положения пред вратата на Локомотив София. Мишел Платини и Радослав Василев обаче не успяха да се възползват от добрите възможности.

В 16-ата минута дойде първата спорна ситуация. След изпълнен корнер в полза на Славия, домакините имаха претенции за дузпа, за игра с ръка в наказателното поле, но главният рефер Александър Костадинов подминава исканията им.

Силните минути в полза на „белите“ продължиха. Играчите на Иван Колев поглеждаха често към мрежата, пазена от Божидар Митрев, но без успех.

Едва в 28-ата минута Локомотив София успя да отправи точен удар към съперниковата врата. Александър Бранеков стреля отдалеч и в очертанията, но Емил Петров плонжира и изби в корнер.

Последва лек натиск на „червено-черните“, гостите взеха инициативата, въпреки че близо 30 минути футболистите на Славия имаха пълно надмощие на терена. Това доведе и до първия гол в срещата. В 42-ата минута Даниел Генов получи топката от Камен Хаджиев и стреля с крак точно под плонжа на Емил Петров за 1:0 в полза на Локомотив София.

Още с подновяването на играта след почивката, Славия изравни. След отлична атака за домакините, Радослав Василев пусна към Мишел Платини, бразилецът излезе очи в очи с Божидар Митрев, който отрази, но добавката на Душан Савич доведе резултата до 1:1.

„Белите“ продължиха да бъдат по-активни на терена и през второто полувреме. За сметка на това, Локомотив София приспа съперника, като не създаваше особени трудности за защитата на Славия. Именно това се оказа решаващо с 84-ата минута, когато „железничарите“ отново излязоха напред в резултата. Ламжед Шехуди получи топката с гръб на границата на пеналта и от малък ъгъл успя да излъже Емил Петров за крайното 2:1.

Отборът на Локомотив София се изкачи на 5-о място във временното подреждане с 23 точки, преди да са се изиграли всички срещи от кръга. Славия остава на 10-о място с 13 точки.

състави:

Славия: Емил Петров, Костадин Дяков, Димитър Везалов, Цветомир Панов, Диего Фераресо, Иван Вълчанов (89-Джереми Манзоро), Душан Савич, Чавдар Янков (62-Фернандо Да Силва), Касаи Кристиан, Мишел Платини, Радослав Василев (79-Карлос Фонсека)

Локомотив: Божидар Митрев, Камен Хаджиев, Александър Бранеков, Марко Ранджелович, Елтон Дош Рейш, Антонио Ливраменто (66-Румен Трифонов), Ламжед Шехуди, Евертон Джилио-Том, Иво Иванов (58-Даниел Гаджев), Даниел Генов (90-Траян Траянов), Владислав Романов