Локомотив София взе важна победа с 2:1 срещу Черноморец в последен мач от 25-я кръг на А група. Успехът върна „железничарите“ на четвърто място във временното класиране, с 44 точки в актива си, докато бургазлии си останаха в златната среда.

И трите попадения паднаха в последния четвърт час от мача, а преди това най-интересното в него бяха червените картони, вдигнати от главния арбитър Таско Тасков. Първото полувреме бе особено скучно и лежерно, като Локо София получаваше откъслечни проблясъци и опитваше да застраши Стоян Колев. Черноморец имаше претенции за дузпа в 36-та минута, когато при една атака на Нсереко топката удари ръката на падналия на земята Лахчев, но те останаха нечути.

В 42-та минута все пак се появи интрига, след сблъсък между Енис Хайри и Калоян Караджинов. Двамата събраха глави, Караджинов тръгна към съперника си, а Хайри се свлече на земята. Тасков не се поколеба и директно показа червен картон на Караджинов.

Локомотив обаче поигра с човек по-малко около шест минути, тъй като още в третата минута на второто полувреме Рикардо Андре също бе изгонен. Таско Тасков възстанови паритета на терена, а ситуация, подобна на тази с Караджинов. След спречкване, Андре се доближи до Кристиян Добрев, капитанът на Локо София падна, и последва картон.

Двата състава си размениха по едно-две по-интересни положения, но чак до 76-та минута не се виждаше как ще си вкарат гол. Именно тогава Черноморец малко изненадващо поведе, след грешка на капитана на домакините Добрев. Енис Хайри навърза последователно Добрев, който му подари кълбото до аутлинията, после и Боян Пейков, хвърлил се рано, и необезпокояван прати от шест-седем метра топката в празната врата.

Само четири минути на терена бяха достатъчни на Преслав Йорданов, за да изравни. Йорданов се появи точно преди да падне гола за Черноморец, и в 78-та минута изравни. Младият нападател бе изведен на ръба на засадата от Дафчев, и надигра Бонев и Колев, за да направи 1:1.

В 83-та минута Искрен Писаров, с дейното съдействие на Хайри, донесе и победата на Локомотив София. Писаров се възползва от грешка в отбраната на Черноморец, топката се отби в тялото на Хайри и се върна при Писаров след първия му удар, и след това нападателят успя да повтори шута си под плонжа на Колев.

В последните десетина минути и двата състава имаха по още една възможност за гол, но не се възползваха от нея, за да приключат при резултат 2:1, и с това да сложат точка на 25-я кръг в А група.