Адвокатът на Локомотив София Михаил Михайлов разкри, че днес „железничарите“ са внесли молба до Изпълкома на БФС за придобиване на лиценз за участие в А група. Към молбата от Локомотив са изпратили и всички необходими документи, изисквани от БФС.

„С входящ номер 601 от днешна дата Локомотив София внесе молба до Изпълкома за възможност клубът да придобие право на участие в А група. В готовност е да изпълни всички видове ангажимент, които биха искали членовете на Изпълкома. Предоставихме изготвен финансов отчет за периода към 10 юни тази година, доклад от независим одитор, задължения към други клубове, прогнозна финансова стабилност към клуба, всички видове счетоводни документи, поискани от БФС.“

„Локомотив София предостави платежно нареждане за внесени финансови средства днес към НАП. Това е повод да се смята, че Локомотив има желание да започне погасяне към НАП. Предоставихме едногодишен погасителен план, че ще бъде погасен целия за една година.“

„В цялата молба Локомотив София декларира, че финансовите средства ще бъдат предоставени лични средства на Николай Гигов като частно лице“, допълни Михайлов.

Единственото, което мога да кажа е, че абсолютно всичко, което са искали от БФС, към днепна дата всичко е входирано. Сега всички е в ръцете на Изпълкома. Всички документи дават представа, че Локомотив има възможност и желание да играе в А група. Само знам, че в четвъртък трябва да има някакво решение.